Det er ikke det faktum at 34-åringen har undertegnet en femårskontrakt med Notts County som overrasker managerduoen. Vel, det kan godt hende at dette også er en årsak. Men mest overraskende er det at Sol Campbell har signert for en klubb som spiller på fjerde nivå i England.

- Hvis jeg var i en hvilken som helst annen Premier League-klubb og ikke Tottenham, ville jeg uten å nøle signert Sol Campbell. Jeg mener at han fremdeles er en fantastisk spiller. Etter min mening er han en av de seks beste midtstopperne i ligaen, så at Notts County får ham i den divisjonen, er utrolig, sier Harry Redknapp ifølge Sky Sports.

Sol Campbell fikk sitt gjennombrudd i Tottenham, men ble svært upopulær da han signerte for erkefienden Arsenal.

I Arsenal er Campbells tidligere sjef Arsène Wenger minst like overrasket som Redknapp. Campbell vant Premier League to ganger og FA-cupen tre ganger i løpet av sine fem år under Wenger. Sammen med Kolo Touré utgjorde han stopperparet da klubben gikk ubeseiret gjennom sesongen 2003/04.

Wenger tror at Campbell faktisk kan komme til å slite med å venne seg til livet i League Two, eller fjerdedivisjon, som det i praksis er.

- Dette var overraskende, på grunn av hvilket nivå Notts County spiller på. Det viser hvor stort økonomisk potensial Notts County plutselig har, sier franskmannen om klubben som nylig ansatte Sven-Göran Eriksson som øverste sportslige leder.

- Tiden vil vise om dette er et godt trekk for ham. Det kommer an på hva han har i tankene, om det er et rent fotballtrekk eller om han på lang sikt ønsker å være involvert som trener. Kanskje kan det være en god avgjørelse dersom han ønsker å bygge noe på sikt. På kort sikt vil han slite fordi han er vant til å spille på toppnivået. Det er alltid vanskelig å takle det mentalt når du tar noen skritt ned, sier Wenger.

Notts County er ifølge Wikipedia verdens eldste ligaklubb og ble i sommer kjøpt av et konsortium basert i Midtøsten. Klubben har også sikret seg Kasper Schmeichel, og ryktes å jakte på signaturene til stjerner som David Beckham og Patrick Vieira.