Håvard Nielsen spilte fra start og skjøt Salzburg i ledelse, men det endte med sjokktap 1-2 mot Pasching i semifinalen i den østerrikske cupen.

Tittelforsvarer Salzburg var kjempefavoritt mot gjestene fra regional 2. divisjon, men serietoeren i eliteserien greide ikke å komme opp på sitt vanlige nivå og slet gjennom hele kampen.

Publikum så ut til å ha tatt seieren på forskudd, og bare 2726 av dem møtte opp til semifinalen. De så hjemmelaget gå gjennom første omgang nesten uten å skape sjanser.

Nielsen så ut til å ha forløst laget sitt da han scoret i det 48. minutt. Framspilt av Kevin Kampl la han ballen i lengste hjørne.

Valon Berisha måtte starte på benken tirsdag, men kom inn etter en time. Salzburg jaktet målet som ville punktert kampen, men Sadio Mané misset en kjempesjanse i det 68. minutt. Rett etterpå sto det 1-1, da Ivan Kovacek lurte sin motspiller og sendte ballen forbi keeper Eddie Gustafsson.

I det 79. minutt kom sjokk nummer to, da Daniel Kerschbaumer sendte i vei et skudd som endret retning på Christopher Dibon og lurte keeper.

Tross press i sluttminuttene greide ikke Salzburg å utligne, og Pasching er sensasjonelt klar for cupfinale i Wien 30. mai.

- I dag ødela vi mye av alt det vi har bygget opp de siste månedene. Kanskje gjorde jeg det ikke klart nok for spillerne hvor viktig denne kampen var. Vi rotet det til for oss selv, sa Salzburg-trener Roger Schmidt til ORFs nettsted.

Pasching, som støttes økonomisk av samme energidrikkfirma som Salzburg, er klar for sin aller første cupfinale. Laget slo ut Rapid Wien i kvartfinalen og overtraff den bedriften i semifinalen.

- Det er utrolig hva vi har utrettet i cupen denne sesongen. Kanskje var seieren i dag litt ufortjent, men det bryr vi oss ikke om. Vi har en fantastisk følelse, sa Pasching-spiller Daniel Sobkova.

Motstander i finalen blir Ried eller serieleder Austria Wien, som møtes onsdag.

For Salzburg ble kvelden heltrist. Isaac Vorsah måtte nemlig ut med det som trolig er en korsbåndskade. (©NTB)