Gå til sidens hovedinnhold

Sjokolade gjør deg smartere

Brunt i koppen gir blod til hjernen

(iOslo.no) En kopp varm sjokolade kan gi hjernen din en kick start. Det hevder engelske forskere fra University of Nottingham, som har gjennomført det som må være en av de mer behagelige forskningsprosjektene.

Ved å tilføre forskningsobjektene en brukerdose mørk sjokolade fant forskerne at blodgjennomrømmingen i hjernen økte, og effenten varte i mellom to og tre timer.

Forsøkspersonene fikk en type mørk sjokolade rik på en spesiell type antioksidanter kalt flavanoler. Dette stoffet finnes også naturlig i rødvin, grønn te og blåbær. Deretter fikk de en tur i MRI-maskinen, og resultatet ga sjokoholikere over hele verden nok en gladmelding.

- Visse ingredienser kan ha en gunstig virkning på blodtilførselen til hjernen og de kan også bedre hjernefunksjonen, sier professor i fysiologi, Ian MacDonald fra University of Nottingham i en pressemelding.

Nå spekulerer MacDonald også i om sjokolade kan brukes for å behandle hjerte- og karsykdommer, og også demens og hjerneslag.

Men ikke alle typer sjokolade er gunstige for tankene. Forsøkspersonene fikk en spesiallaget mikstur med spesielt flavanol-anrikede dråper, ulikt produktene du får i butikken. Men hovedregelen er at flavanolene blir flere når kakaoinnholdet går opp.

Les flere nyheter på iOslo.no

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen