Gå til sidens hovedinnhold

Sju dømt i amfetaminsak

En 29 år gammel litauer er dømt til fengsel i sju år og ni måneder for salg av seks kilo amfetamin. Saken er en av de største i Trondheim noensinne.

Seks andre menn er også dømt til fengselsstraffer i saken.

De sju tiltalte i en av de største narkosakene i Trondheim noensinne, fikk straffene forkynt i Frostating lagmannsrett torsdag, skriver Adresseavisens nettutgave.

Litaueren regnes som en hovedmann i saken, og fikk den strengeste straffen. Den andre antatte hovedmannen, en 30-åring fra Trondheim, ble dømt til fengsel i sju år og seks måneder. Retten fant det bevist at han kjøpte seks kilo amfetamin av litaueren.

Fem andre menn ble også dømt i saken. En trondheimsmann (32) fikk fem år og tre måneders fengsel for å ha oppbevart fire kilo amfetamin på soverommet. En bergenser (44) ble dømt til tre år og seks måneder for kjøp av 1,5 kilo amfetamin, en annen bergenser (36) fikk tre år for det samme forholdet. En kristiansunder (25) og en trondheimsmann (30) har vært sjåfører ved flere narkohandler. De ble dømt til henholdsvis to år og fire måneders fengsel og tre år og en måneds fengsel.

Politiet startet opprullingen av narkosaken ved en tilfeldighet i juni i fjor. En 28 år gammel kvinne ble pågrepet på et utested i Trondheim, og ett kilo amfetamin ble funnet i en fryser i kvinnens leilighet. Det ble opptakten til en serie arrestasjoner og amfetaminbeslag i trondheimsområdet.

(©NTB)

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser