Gå til sidens hovedinnhold

Skal avgjøre SV-striden

Nær 1000 mennesker har møtt opp.

FÅ FULL OVERSIKT: Disse kan du stemme på

SAS-HOTELLET I OSLO (Nettavisen): - Jeg er veldig spent på utfallet av kvelden, sier Akthar Chaudhry til Nettavisen idet han er på skjebnemøtet i Oslo SV tirsdag kveld.

800 SV-medlemmer har møtt opp for å avgjøre striden mellom Heikki Holmås og Akthar Chaudhry. Men verken partileder Kristin Halvorsen eller nestleder Bård Vegar Solhjell ønsker å si hvem som er deres favoritt.

- Uansett hvem som vinner denne kampen, så er det en flott vinner. Men det virkelig store er at vi har det største oppmøtet av mennesker på et politisk arrangement på veldig, veldig lenge. Dette er historisk, sier Kristin Halvorsen til Nettavisen.

- Glad bråket er over
Partilederen sier hun er glad for at striden nå endelig er lagt død.

- Beskyldningene om valgfusk har vi sjekket ut, og vi vet nå at det har vært en god prosess, sier Halvorsen.

- Er du glad for at bråket nå er over?

- Ja, det er jeg. Denne saken er bilagt, sier Halvorsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Valgfusk-beskyldninger
I flere måneder har det vært heftig strid mellom de to kandidatene, som kjemper om andreplassen på Oslo SVs stortingsvalgsliste.

Akthar Chaudhry har blitt beskyldt for å fuske ved å kjøpe stemmer og medlemmer til møtet for å sikre seg seier. Men Chaudhry har blankt avvist beskyldningene.

- Tøffe uker
Tirsdag kveld omtalte Chaudhry saken.

- De siste ukene har vært de tøffeste i mitt liv. Jeg har opplevd at mitt arbeid for å engasjere og mobilisere har blitt mistenkeliggjort og omtalt som juks. Kampanjen har blitt fremstilt som en forbrytelse, sa Chaudhry fra talerstolen.

Søndag kveld ble likevel Chaudhry og Oslo SV renvasket. SVs partisekretær Edle Daasvand og Ingunn Gjerstad fra fylkesstyret i Oslo SV har gått grundig til verks for å avdekke metodene i SVs nominasjonsprosess i Oslo. De konkluderte med at nominasjonsmøtets legitimitet ikke er svekket og at ingen regler er brutt.

- Kjenner flammen
Før avgjørelsen faller skal begge kandidatene få holde taler for nominasjonsmøtet. Heikki Holmås fortalte at han ville fortsette med et brennende engasjement på Stortinget.

- Hver gang jeg ser en rusmisbruker, afghanere som sendes hjem til en utrygg tilværels og folk som lider, så kjenner jeg en brennende flamme inni meg. Den flammen kjenner jeg hver gang jeg blir irritert, opprørt eller engasjert, og den flammen vil jeg skal fortsette å brenne, sa Holmås.

- Nesten som Obama
Akthar Chaudhry begynte sin tale med å hilse nominasjonsmøtet på både norsk og urdu.

- Jeg ønsker å være en minoritetsrepresentant som også representerer majoriteten, sa Chaudhry.

Chaudhry fikk flere støttetaler.

- Han er nesten som Obama. Men han er også Akthar, sa en av støttetalerne.

Både Akthar Chaudhry og Heikki Holmås har i dag begge en plass på Stortinget.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken