Gå til sidens hovedinnhold

Skal rekonstruere biltyv-drapet

Politiet vil rekonstruere drapet på Ronny Halvorsen i Froland. Dette kan hjelpe påtalemyndigheten å vurdere om drapet ble gjort i selvforsvar.

Rekonstruksjonen vil gi politiet et bedre bilde av hva som virkelig skjedde søndag 21. desember. Asbjørn Steen og hans 22 år gamle sønn hevder at sønnen skjøt for å berge farens liv. Så langt har ikke politiet festet lit til deres forklaringer.

Begge er siktet i drapet på Ronny Halvorsen. 22-åringen er formelt siktet for forsettlig drap. Det betyr at politiet mener han skjøt for å drepe.

Kan endre siktelse
- Foreløpig er han siktet for forsettlig drap, men dette er noe som kan endre seg i løpet av etterforskningen, sier politiadvokat Jan Atle Hansen ved Agder politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Politiet har ikke bestemt når rekonstruksjonen vil finne sted, og har ingen planer om å gjøre dette tidspunktet offentlig.

- Vi ønsker minst mulig publisitet rundt denne rekonstruksjonen, sier Hansen.

22-åringen har innrømmet at han skjøt Halvorsen, men hevder at dette skjedde i selvforsvar. Både far og sønn har forklart at Halvorsen holdt på å kjøre over faren, og at sønnen derfor skjøt mot bilen for å stoppe den.

Sammenligner bevis
Men politiet stiller spørsmålstegn ved om Halvorsen virkelig var i ferd med å kjøre over faren, og om 22-åringen skjøt mot bilen eller mot føreren.

- Vi har sikret bilsporene slik at vi vet hvordan bilen beveget seg. Vi har også sikret tomhylser som vi tror stammer fra skytevåpenet som ble brukt, sier Hansen.

Politiet kan også konstatere at alle skuddene var samlet i en 30 centimeters radius, og at Halvorsen ble truffet av en av disse. Det peker i retning av at 22-åringen, som drev både jakt og skiskyting, siktet på sjåføren.

Forsvarer den drepte
Drapet på biltyven i Froland har skapt store reaksjoner i lokalmiljøet. Blant annet føler familien til Ronny Halvorsen mange i Froland nærmest mener at biltyven fikk som fortjent.

Kjendisadvokat Tor Erling Staff er engasjert som bistandsadvokat i saken.

- Jeg fikk aldri forsvare deg i live, men jeg skal forsvare deg nå. Mitt håp er at din død skal være en vekker. Mulig skulle du ha kommet i fengsel for biltyveri, men du skulle ikke ha kommet i en kiste. Jeg ønsker deg fred, sa Staff da han talte i begravelsen til Ronny Halvorsen i Gamle Øyestad kirke 30. desember.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis