SOTSJI (Nettavisen): Weng var en del av OL-laget som floppet og endte på en uhyre skuffende femteplass.

En katastrofe sett med norske øyne, men der det er mørkest er det også lettest å tenne lys.

Og tent, det ble Weng.

- Den stafetten kommer til å irritere meg i fire år. Jeg skal prøve å legge den bak meg, men den har tent meg veldig. Den stafetten gjorde at jeg nå skal trene så mye som jeg aldri har gjort før. Jeg skal trene så mye, og være så god, at jeg skal knuse svenskene på hjemmebane (under VM i Falun neste år), sier Weng til Nettavisen og resten av pressekorpset.

- Det vil ikke si at jeg gjør det, men jeg ble i hvert fall veldig tent, fortsetter hun.

- Bare å passe seg
22-åringen mener selv at løpere som Therese Johaug og Marit Bjørgen trener i underkant av 300 timer mer i året. Men nå skal forspranget innhentes.

- Jeg har fått meg et bra mål, og jeg har blitt skikkelig tent for å trene mye mer. Jeg tror jeg har veldig mye å gå på når det gjelder treningsmengde. Ja, jeg skal bli sinnssyk sterk. Jeg skal bli sterk i hodet, det er rett og slett bare å passe seg, advarer Weng.

- Hva har du å gå på treningsmessig?

- Jeg skal trene som jeg aldri har gjort. Mange timer, og så blir det noen hemmeligheter, sier Weng med et smil.

- Du har noen år på deg før du er like gammel som Marit Bjørgen (33) og Kristin Størmer Steira (32)?

- Ja, jeg er jo fader meg 11 år yngre. Jeg har noen år på meg!

Vant returbillett
Selv om det gikk tungt i sporet for Weng, fant hun lyspunkter. Det at det ble tre norske på pallen gjorde nemlig at Weng fikk en annen pris.

- Vi har én billett hjem til Norge allerede på søndag, og den som gjorde det best av dem som ikke kom på pallen, får lov til å reise hjem. Det ble meg, og underveis tenkte jeg: «Nå Kristin, skal du fader meg på pallen, for jeg skal hjem», sier Weng.

De andre langrennsjentene reiser nemlig først hjem på mandag.

- Det er litt teit å tenke sånn, men jeg hadde rett og slett ikke dagen. At jeg får reise hjem i morgen og lade opp til Lahti, det er deilig. Jeg har ikke vært hjemme i Enebakk siden oktober, og jeg kjenner at jeg gleder meg til å komme hjem, sier Weng.

- Koste meg
Om sitt siste løp i OL, sier Enebakk-jenta følgende:

- Dert var for tøft. Jeg gikk i det tempoet jeg klarte å gå, og følte at jeg bare gikk der. Men jeg koste meg, og jeg synes det er utrolig at det er tre norske jenter som lykkes, sier hun.

22-åringen som representerer BUL og Norge, fikk sitt virkelig store gjennombrudd forrige sesong da hun gikk inn til en tredjeplass på 15-kilometeren i VM i Val di Fiemme.

Den bragden kopierte hun i Sotsji-OL 8- februar da hun slo Therese Johaug i spurten før mål.

Weng har også VM-gull fra stafetten i Val di Fiemme.