Gå til sidens hovedinnhold

- Skal unngå flere tabber

Atle Kvålsvoll lover at Thor Hushovd ikke lar noen stikke av.

Thor Hushovd kom til Tour de France som den største favoritten til å vinne den grønne poengtrøya. Etter ti etapper ligger han et stykke bak skjema. 26 poeng skiller opp til trøyeholder Oscar Freire, mens Kim Kirchen har 19 poeng å gå på i forhold til nordmannen.

SISTE:Ny Tour-rytter tatt for EPO

Følg onsdagens etappe her!

Mandag gikk Hushovd glipp av viktige poeng som følge av taktiske feildisponeringer. Tirsdag hvilte han ut etter sykling ti dager på rad, og onsdag stiller han til start med friske bein og stor revansjelyst på den 167,5 km lange etappen fra Lannemezan til Foix.

Våken Hushovd
To spurter er innlagt underveis – den første etter 19,5 km, den andre etter 69 km. Og Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll garanterer at eleven og hans lag Crédit Agricole ikke går på en ny taktisk bommert.

- Jeg er rimelig sikker på at han ikke kommer til å la noe brudd gå. Thor var veldig irritert på seg selv etter mandagens etappe, så i dag kommer han til å være våken. Han skal unngå flere tabber, sier Kvålsvoll til Nettavisen onsdag morgen.

- Hva slags etappe forventer du deg?

- Ettersom det var hviledag i går, kommer det nok til å bli en del støting tidlig på etappen. Thor kommer neppe til å støte, men han kommer heller ikke til å la noen gå i brudd.

- Må begynne å plukke
- Hvor viktig er det får Thor å ikke gi fra seg flere poeng til Freire og Kirchen?

- Det er ingen tvil om at han må begynne å plukke poeng. Jeg regner Freire som den tøffeste akkurat nå, og jeg ser ikke for meg at han kommer til å slippe Thor i dag. Og så blir det spennende å se hva Kim Kirchen har brukt av krefter på å sykle for både gul og grønn trøye den første uka. Jeg tror det har kostet en del. Uansett er det lite Thor får gjort med konkurrentene. Han må tenke på seg sjøl, poengterer Kvålsvoll.

Onsdagens etappe har en tøff førstekategoristigning etter drøyt ti mil. Det betyr at Thor Hushovd normalt ikke er med i kampen om spurtpoeng ved målgang – uten at Kvålsvoll utelukker det helt.

Spennende klatring
- Ingen tvil om at etappene både torsdag og fredag passer Thor bedre profilmessig. Men han har allerede vist i årets Tour at han er blitt en bedre klatrer. Hvis det ikke blir satt altfor stor fart i front, noe jeg tror det ikke blir, og en stor gruppe kommer samlet over toppen, kan han ha muligheter til å henge med på en god dag. Og fra toppen og inn til mål er det mye utforkjøring og flater, så det er mulig å kjøre inn ganske mye. Men en plassering i mål i dag vil uansett være ren bonus, sier Kvålsvoll.

- Er det verdt det for Thor å ta sjansen på å bruke mye krefter i en førstekategoristigning når det kommer etapper som passer ham bedre de neste dagene?

- Det kan du selvfølgelig spørre om, men her er det viktig å benytte sjansene når du har en god dag. Uansett hva du gjør, er det ingen automatikk i at kroppen fungerer bra neste dag. Man må se an hvordan hver etappe utvikler seg.

- Hvilke utslag gir en hviledag?

- Det varierer veldig fra person til person. Noen får nye krefter, andre kommer helt ut av rytmen. Et merkelig fenomen. For min egen del slet jeg veldig etter hviledager da jeg var aktiv. For Thor er det normalt motsatt, han responderer veldig bra, forteller Atle Kvålsvoll.

Les siste nytt fra Tour de France HER!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken