Opplysningene kommer frem i Haddads selvbiografi «Helvetet tur och retur», som blir utgitt i disse dager.

Der forteller svensken, som spilte i Lillestrøm i slutten av 2005 og begynnelsen av 2006, at episoden fant sted på en LSK-trening etter lang tids misnøye med egen situasjon i Norge.

Rösler ble sur
Haddad mistrivdes, hadde for stor tro på egne ferdigheter, slet med å imponere og begynte å pådra seg skadeproblemer han aldri før hadde hatt.

I boken skriver han at Lillestrøm begynte å beskylde ham for å ikke ta vare på kroppen sin, men at de lot ham dra hjem til Sverige for å bli kvitt både skadeproblemene og hjemlengselen.

I stedet endte Haddad opp med å feste med venner og neglisjere rehabiliteringen, og da han kom tilbake til Lillestrøm var skadesituasjonen like ille.

Da skal daværende LSK-trener Uwe Rösler ha reagert med sinne.

Skallet til ham
Tyskeren skal åpenlyst ha vist sin misnøye med Haddads innsats, og det bunnet ut i en konfrontasjon som fikk fatale følger for svenskens karriere på Åråsen.

«Ved ett tilfelle skulle frustrasjonen fra oss begge vise seg ekstremt avgjørende ettersom vi havnet i en disputt på trening. Han trykket til meg, sa noe jeg virkelig ikke likte. Om min innstilling, at jeg sviktet klubben og mine lagkamerater. Det traff meg midt i hjertet, for innerst inne, både da og i etterkant, forsto jeg at han hadde rett. Men jeg reagerte ikke slik. Jeg tok igjen, og han sa enda en ekkel kommentar. Det hele sluttet med at jeg stilte meg ansikt til ansikt og skallet til ham. Ikke så hardt, men en markering og en trøkk. Igjen gjorde jeg noe feil og forbudt, skriver Haddad i boken.»

Da var LSKs tålmodighet slutt. Klubben slo ned på den voldelige hendelsen med en gang.

«I et møte med ledelsen ble vi enige om å avbryte kontrakten. Men med tanke på at jeg hadde en stund igjen, var de nødt til å kjøpe meg ut, noe de også gjorde. Klubben viste en fin side og sa at de skulle holde nedskallingen internt og ikke gi det til media. Det ville ha ødelagt hele karrieren min. Vi ble enige om å avslutte samarbeidet uten å informere om årsaken. Det er jeg takknemlig for den dag i da», skriver Haddad.

- En fin kar

Jan Åge Fjørtoft var sportsdirektør i Lillestrøm på denne tiden. Det var han som satte seg ned med Haddad etter denne hendelsen og satte en endelig strek for samarbeidet mellom svensken og LSK.

- Det var en episode på Åråsen, men den var ikke så voldsom. Det var likevel nok til at det var umulig å fortsette samarbeidet, forteller Fjørtoft til Nettavisen.

Han beskriver Haddad som en fin fyr.

- Jeg synes Andreas Haddad var fin å ha i klubben, en veldig fin kar. Ja, han var spesiell, men han hadde potensial til å bli en kultfigur. Det ble bare for mye stolpe ut.

Turene til Sverige, hvor Haddad ikke gjorde som han hadde blitt bedt om, bidro også til at Lillestrøm konkluderte med at nok fikk være nok.

- Til slutt var det ingen vei utenom. Som klubb og som klubbleder har du likevel et ansvar. Jeg satte meg ned med Andreas og sa at «både du og jeg vet at dette ikke kan fortsette. Du har gått over de grensene du kan som spiller. Vi skal være greie, for du er ung og hvis dette kommer ut, er svært mye ødelagt for deg».

Utad forklarte Lillestrøm at Haddad trengte mer spilletid enn åråsenklubben kunne tilby ham.

«Haddad var en spiller vi trengte i høst. Han er avhengig av å spille fast på et lag. Når han ikke har spilt så mye for oss, var det naturlig å gjøre dette», sa Jan Åge Fjørtoft til Romerikes Blad 7. juli 2006.

Følte et ansvar

Nå viser det seg at det er en helt annen grunn til at LSK valgte å frigi spissen. Fjørtoft er glad for at Haddad i dag føler at han ble godt behandlet i Lillestrøm.

- Vi følte et ansvar for Andreas. Situasjonen (med Rösler) var ikke så voldsom, men den var såpass alvorlig at den, paret med andre ting, gjorde at det endte sånn. Vi var samtidig opptatt av å være ryddige og beskytte en spiller som vi egentlig likte veldig godt og som var en fargekladd, sier Fjørtoft til Nettavisen.

Nettavisen har ikke lyktes i å få Uwe Rösler i tale.

Siden tiden i Norge har 32-åringen spilt flere perioder i moderklubben Assyriska. Han har også være innom danske Velje og den jemenske klubben Skapar Al-Oruba. I det siste har han spilt for nyopprykkede Hammarby i Sverige, men er kontraktsløs i skrivende stund.

Haddad spilte åtte seriekamper for LSK og scoret null mål.

Var dette interessant å lese? Lik Nettavisen-sporten på Facebook og få de beste sakene rett i nyetsfeeden din.

LES OGSÅ: