Gå til sidens hovedinnhold

Skammens 500 sider

Derfor er Basso og Ullrich ute av årets Tour.

Holdbarheten i argumentene for utestengelse av de mange rytterne fra årets Tour de France, styrkes.

Cyclingnews.com avslører i dag at beslutningen om å utelate de 31 rytterne er basert på et 38-siders tykt utdrag fra et spansk rettsdokument. Dokumentet skal ha opprinnelig vært på over 500 sider, og fyrer ytterligere oppunder spekulasjonene rundt størrelsen av dopingskandalen.

Her er anglagene:
CSCs Ivan Basso skal i en telefonsamtale 14. mai i år ha blitt linket til skandaledoktoren Eufemiano Fuentes og blitt karakterisert som en av legens «klienter». Forholdet mellom Basso og Fuentes har hele tiden gått under kodenavnet «Birillo», uten at det har hindret etterforskerne fra å spore opp en av Bassos blodprøver hos den anklagede legen.

Jan Ullrich, på sin side, figurerer hele 32 ganger i dokumentet, og er linket til en rekke dopingrelaterte produkter som blod, veksthormoner, IGF-I ( vekstfaktor) og testosteron, melder cyclingnews.com.

Både Ullrich og Basso, sammen med Marcos Serrano, Michele Scarponi og José Enrique Gutierrez, er satt i sammenheng med Fuentes virksomhet så sent som under årets Giro d'Italia.

Francisco Mancebos navn dukket opp i en ransakelse av Ignacio Labartas hjem, hvor dokumenter merket «Informasjon om Mancebos utholdenhets-test». såvel som dokumenter merket med symboler relatert til doping og blodoverføringer.

Mancebo har ikke satt seg imot anklagene. Han valgte istedet å legge opp som profesjonell rytter.

Også T-Mobiles Oscar Sevilla oppsøkte Fuentes og Labartas firma på dets adresse i Spania i mai i år. Intet mindre enn fire bager med nedkjølt blod merket med rytterens initialaer er lokalisert etter ransakelse av kontorene.

Jörg Jaksches and Santiago Boteros utestengelse bunner ut i det samme bevismaterialet, melder nettestedet.

Rudy Pevenage, på sin side, skal ha sendt en tekstmelding til Fuentes den 17. mai fra et ukjent belgisk nummer, hvor han spør når de to kan møtes privat. Meldingen skal ha vært signert «Rudicio». Fuentes skal ha senere avvist assistenten via telefon, fordi han «allerede var opptatt med en Jan Ullrichs fartsprøver». Rettsdokumentene slår fast at «Rudicio» høyst trolig refererer til T-Mobile-treneren.

Ifølge Cyclingnews er informasjonen hentet inn gjennom alt fra telefonavlytting til video-overvåkning av Fuentes' kontorer. De nevnte navnene er regnet som sikre ledd til skandaledoktorene, mens ryttere som Alberto Contador og Sergio Paulinho først og fremst er dradd inn i skandalen via avlytting av andre, og fremdeles regnes som usikre «syndebukker».

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten