Glem alt du har hørt om at sjøfugl smaker av tran. De smaker av sjøfugl! Men forarbeidet er viktig, skarv er ikke noe du får på supermarkedet.

Skarv er dyktige svømmere og dykkere. Brystmusklene og lårene er store og kraftige, og det eneste du behøver å ta med deg hjem. Dette er mat nok til fire voksne!

Resten av fuglen deler du med ravn, kråker og måker.

Slakt fuglen så raskt som mulig etter at du har skutt den.

Lår og bryst
Legg fuglen på rygg, og åpne skinnet fra halsen og ned forbi beina.

Trekk skinnet av brystet, og rundt lårene. Knekk av beina i kne- og hofteleddene, og skjær løs lårene. Skjær ut bryststykkene. Ikke få med noe av det gule fettet under skinnet. Det er der transmaken sitter.

Som biff
Ungskarv med hvitt bryst kan du steke som biff. Varm pannen godt, ha i smør, og stek stykkene raskt på begge sider. Ikke stek dem for tørre, la dem være rosa og saftige i midten.

Strø på salt og pepper, og legg stykkene til side slik at de får hvile litt mens du lager sausen.

Fløtesaus
Hell fløte i pannen du stekte i og varm forsiktig. Krydre med pepper, litt malt chilli, og litt soyasaus. Ha i litt sukker, og smak til med salt.

Tyttebær
Skjær kjøttet i tynne skiver, legg det på fatene, og hell over saus. Server med poteter, rosenkål eller broccoli.

En klatt tytterbærsyltetøy er obligatorisk!

Som sosekjøtt
Voksen skarv må kokes, den blir for seig dersom du steker den. Skjær bryst og lår i terninger. Ha det i en gryte med så mye vann at kjøttet nesten dekkes. Kok til det er mørt.

Lag en god og tykk fløtesaus som du heller over i kjøttgryten - ikke hell ut kokekraften!

God apetitt!