Gå til sidens hovedinnhold

Skatteinnkrever: - Løp for livet

Haglemannen jaget skatteinnkrever Roar Sylliåsen (39) to kilometer.

Det var i forbindelse med en tvangsutkastelse på et småbruk i Vallset i Stange i Hedmark torsdag at alt gikk galt: Tre politimenn og en skatteoppkrever fra kommunen ble møtt av en mann med ladd hagle.

- Føltes som en evighet
Det hele begynte uten dramatikk. Eieren av småbruket fikk forklart saken og gikk inn i våningshuset for å hente det mest nødvendige utstyret for å forlate småbruket.

- Da hører vi et skudd, og lensmannsbetjenten og jeg løper i hver vår retning. Mannen kommer ut med hagla i hånda og løper etter meg. Den tiden jeg løp føltes som en evighet, sier skatteoppkrever Roar Sylliåsen fra sykesenga på Hamar sykehus til Hamar Arbeiderblad.

Sykehuset betegner skuddsårene som lette skader og tilstanden som stabil.

Mannen skjøt - skatteoppkreveren løp.
Med mannen i hælene, løp han i to kilometer.

- Jeg løp som besatt for å komme meg unna. Mannen fulgte etter mens han skjøt etter meg. Jeg ble truffet i ryggen, armen, benet og hodet. Jeg fortsatte å løpe, forteller Sylliåsen til avisen.

Etter en løpetur av de sjeldne kom 39-år gamle Sylliåsen ut på en vei og fikk stoppet en bil som kjørte ham i sikkerhet.

Etterlyser redningsmann
Kort tid etterpå ble det oppdaget brann i våningshuset og i en låve ved gården.

Brannvesenet ville ikke nærme seg bygningene på grunn av den uavklarte situasjonen. Dermed brant begge bygg ned til grunnen.

- Gjerningsmannen ble etter hvert pågrepet. Det skjedde uten dramatikk, sier politijurist Helge Eidsvåg til Nettavisen

Den unge mannen som stoppet og fikk kjørt den blodige skatteoppkreveren i sikkerhet er ikke kjent. Politiet vil gjerne komme i kontakt med ham.

Vil tilbake i jobb
Roar Sylliåsen har jobbet som skatteinnkrever i ti år. Han har aldri opplevd lignende, og forteller at han er glad i jobben sin.

- På tross av dette har jeg et ønske om å komme tilbake til jobben min, sier han til avisen.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk