Gå til sidens hovedinnhold

Skatteløfteretrett fra Fremskrittspartiet

Før valget lovte Frp omfattende skattekutt i klassen 50-100 milliarder kroner. Men høstens statsbudsjett vil være langt fra å oppfylle løftene.

Det innrømmer Frps finanspolitiske talsmann Gjermund Hagesæter overfor Dagsavisen.

Det er lite trolig at skattelettelsene vil omfatte mer en 30 milliarder kroner i løpet av de nærmeste fire årene, skriver Dagsavisen.

Frp lovte skattekutt opp mot 100 milliarder kroner, og Høyre på rundt 25 milliarder kroner. Etter ett år ved makten er resultatet skattekutt på 7,3 milliarder kroner.

– Det må komme ytterligere skattelettelser, men jeg tror nok mange av velgerne våre har overdrevne forventninger til hva det er mulig å finne rom til av skattelettelser, sier Hagesæter til avisen.

Han innrømmer at det er mange avgifter og skatter som irriterer partiets velgere og som partiet har lyst å gjøre noe med, men som det vil ta tid å få endret.

– Det er rett og slett et begrenset handlingsrom – selv for Fremskrittspartiet og Høyre. Vi må forholde oss til handlingsregelen, og da er det begrenset hvor mye vi kan finne plass til, konstaterer han tre uker før regjeringen samles til budsjettkonferanse.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken