32-åringen forlot i sommer Fredrikstad til fordel for Vitesse i Nederland, men han er selvfølgelig klar over at han for tiden er mye omtalt i norsk media på grunn av politiets etterforskning av en mulig skatteunndragelse under tiden hans i østfoldklubben.

Østfold politidistrikt gjennomførte tirsdag en ransaking hos Fredrikstad FK og FFK Sport AS, og gikk i tillegg til pågripelse av to personer knyttet til kontraktsigneringen med Raio Piiroja. Politiet vil foreløpig ikke navngi de pågrepne, men ifølge Fredriksstad Blad er dette tidligere FFK-direktør Morgan Andersen og tidligere klubbleder Bjørn Jensen.

De var sentrale i 2006, da kontrakten med Piiroja ble inngått.

Fredrikstad FK blir beskyldt for å ha overført en million kroner årlig til Piirojas estiske agentselskap Sport & Nett Grupp. Pengene skal senere ha blitt utbetalt som lønn.

Overfor den estiske nettsiden Delfi Sport uttalte Raio Piiroja nylig at han er blitt sliten av saken.

- Ærlig talt, dette skattetullet går på nervene løs. Hele livet har jeg forsøkt å gjøre ting rett og redelig og være lovlydig, og nå har jeg fått en slik bør over meg.

Politiet i Østfold forteller til VG at Raio Piiroja vil bli bedt om å stille til avhør. Fem personer som tidligere jobbet i Fredrikstad Fotballklubb, er nå siktet i forbindelse med mistanke om skatteunndragelser i millionklassen.

- Hadde enda noen kommet med konkrete beskyldninger og vist meg svart på hvitt hva jeg har gjort galt, men det har de ikke. Det eneste som kommer er svartmaling i media og konklusjoner på uklart grunnlag. Jeg har på ingen måte bevisst unndratt skatt, sa Piiroja til Delfi Sport før politiet gikk til aksjon i Fredrikstads klubblokaler denne uka.

Politiet har også beslaglagt dokumenter i forbindelse med andre spilleroverganger. Dette gjelder Tarik Elyounoussi, Ardian Gashi, Kasey Wehrman, Hans Erik Ramberg, Agbar Barsom, Gardar Johansson, Jan Tore Ophaug og Patrik Gerrbrand.

Ifølge Fredrikstad Blad vil politiet onsdag ta ut flere siktelser i denne saken.