Gå til sidens hovedinnhold

Skeid jakter Braaten-millioner

Toulouse kniper igjen pengesekken. Skeid får hjelp av NFF til å koble inn FIFA.

Skeid har fortsatt ikke fått noen av pengene de har krav på etter Daniel Braatens overgang fra Bolton til Toulouse, skriver skeid.no.

Nå er tålmodigheten slutt, og et pengekrav fra klubben dumper snart ned i postkassen til Toulouse.

- En av unnskyldningene deres er at de har så stor papirhaug, og at saksbehandlingen tar så lang tid, sier Skeids fotballformann Eldar Hansen til Nettavisen.

Snakket med NFF
Men nå er det snart et år siden Braaten skiftet beite, og Hansen vil ikke lenger vente på fransk byråkrati.

- Dersom ikke kravbrevet fører fram, har Norges fotballforbund (NFF) sagt at de er interessert i å ta saken opp med Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Jeg har snakket både med fotballpresident Sondre Kåfjord og generalsekretær Karen Espelund om dette, forteller Hansen.

Kompensasjon for talentutvikling
Pengene Toulouse skylder kommer som følge av den såkalte solidaritetskompensasjonen. Dette er et internasjonalt prinsipp fastsatt av FIFA som skal tilgodese klubben(e) som har utviklet talentet. Rammen er på 5 prosent av overgangssummen.

Et av problemene er at da Braaten gikk fra Bolton til Toulouse, gikk Johan Elmander motsatt vei. I kontrakten står det bare en sum for Elmander, mens Braatens overgang er verdsatt til kroner 0, noe som selvfølgelig ikke er reelt.

- Jeg tror den offisielle overgangssummen for Elmander var 75 millioner kroner, men det sies at han var verdt mye mer. Vi kan for eksempel tenke oss at Daniel Braaten kan ha vært verdsatt til rundt 20-30 millioner kroner i overgangen, mener Hansen.

Fem prosent av denne summen utgjør 1 -1,5 millioner kroner.

Braaten spilte i Skeid fra han var seks år og fram til han 22 år gammel gikk til Rosenborg i 2004.

Problem også globalt
Både Kåfjord og Espelund har fortalt Hansen at det er en rekke andre klubber i hele verden som sliter med samme problem som Skeid. Nå vurderes det felles front mot FIFA for å ta tak i saken.

- Jeg mener FIFA må si klart fra om at slike kompensasjoner må betales. De må gå på de landets forbund, som igjen må følge opp klubbene, krever Hansen.

- Inndra lisensen
Han har straffen klar dersom klubbene ikke overholder reglene.

- Trekk inn lisensen så de ikke får spilt kamper. Slik er reglene i Norge, og det gjør at ting går veldig effektivt, sier fotballformannen.

Hansen er forberedt på at en prosess der FIFA blandes inn kan dra ut i tid.

- Men en gang må vi bare begynne, sier han.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken