Gå til sidens hovedinnhold

Ski, staver og ryggsekker funnet

Hjelpemannskaper og politi startet onsdag kveld søket etter de savnede søstrene Bjørg Heidi Åkerøy (43) og Therese Mari Åkerøy.

Klokken 18.30 onsdag kveld ble de første letemannskapene fløyet inn i rasområdet.

En gruppe bestående av sju personer fra Vefsn Røde Kors ledet av innsatsleder Tommy Gjertsen fra politiet i Mosjøen er satt inn i det første søket etter kvinnene, som har vært savnet siden søndag kveld, skriver Helgeland Arbeiderblad.

De savnede er Bjørg Heidi Åkerøy (43) og Therese Mari Åkerøy (29).

På rasstedet fant politiet tidligere onsdag en rekke personlig eiendeler som med stor sannsynlighet tilhører de savnede kvinnene - blant annet ryggsekker, klær, en termos, et sitteunderlag og turproviant, i tillegg til et kamera og en GPS.

Området ble da vurdert trygt nok til at letemannskaper kunne settes inn.

- I første omgang skal vi gjøre overflatesøk og eventuelt søk i snømassene der det er funnet gjenstander, sier fagleder for skred i Vefsn Røde Kors, Oddgeir Johansen.

Det var en alvorspreget gruppe som gjorde de siste forberedelsene før innflygingen til rasområdet. Med seg hadde de spader, stikker og utstyr for å lete i vann. På flyplassen ligger det klart utstyr for å hente de avdøde med helikopteret dersom de blir funnet. Johansen sier gruppen er godt forberedt på hva de kan møte i fjellet.

- Disse folkene har vært med på mange operasjoner, de er godt trent og forberedt på oppgaven, sier Johansen.

- Målet er å hente ned de savnede i kveld, slår stabssjef ved Mosjøen politistasjon, Jon Helge Vang, fast.

Han sier det har vært tøft å holde igjen letemannskapene i så lang tid.

- Jeg har stor medfølelse for de pårørende. Samtidig må vi ha fokus på sikkerheten til dem som skal ut og lete. Det er en vanskelig balansegang, sier han.

Søket skal pågå fram til klokken 22 onsdag kveld. Hvis søket ikke fører fram, er det aktuelt å utvide søket med skredhunder torsdag.

Les flere nyheter fra Helgeland her

Reklame

Slik kan du kjempe om en premiepott på 90 millioner lørdag