De siste 7 dagene er det flere skianlegg som har fått rundt en halv meter nysnø, melder Skiinfo.

Sjekk været der du bor

Få været på mobil

- Det har gått mange pudderalarmer, og 69 skianlegg i Norge har rapportert om snøfall de siste syv dagene til oss, sier Jens-Andreas Løland til Nettavisen.

Han mener alle skianlegg i Norge har grunn til å glede seg over værmeldingene for helgen. Fra Sirdal i sør til Målselv i nord er det meldt om mer snø i vinterferien.

Snømeteorologen
På bloggen til Nina Pedersen, Skiinfos snømeteorolog, kan vi lese at Troms og Nordland får nedbør i form av snø fredag og lørdag. I Midt-Norge vil det komme snø over 700 meter fra torsdag og over helgen. Og på Vestlandet blir det som i Trøndelag: nedbøren kommer som sludd på lavlandet.

Sør-Norge vil få spredte snøbyger fra torsdag og over helgen. Østlandet får noe lettere vær, og det vil snø i hovedsak fredag og lørdag. Det vil bli muligheter for opphold her på søndag.

- Mest snø vil falle i fjellet i Møre og Romsdal og sør i Sør-Trøndelag. Det kan altså i løpet av helgen komme opp til 20cm nysnø i Oppdal, melder Pedersen.

Her finner du nysnøen:

Eikedalen (67 cm) fått 30 cm siden mandag, og venter 37 cm til de neste dagene.
Sauda (55 cm) fått 30 cm siden mandag, og venter 25 cm til de neste dagene.
Jølster (53 cm) fått 20 cm siden mandag, og venter 33 cm til de neste dagene.
Strandafjellet (52 cm) fått 10 cm siden mandag, og venter 42 cm til de neste dagene.
Kvamskogen (49 cm) fått 22 cm siden mandag, og venter 27 cm til de neste dagene.

Oversikten finner du hos Snowfinder.

Alt er åpent
- Forholdene i vinterferieuka har vært veldig gode, og det gode føret fortsetter i helga og utover i neste uke, skriver Trysilfjellet Alpin i en pressemelding.

Onsdag falt det florlett puddersnø over Norges største skianlegg, og alle heiser og bakker er åpne. Det betyr 32 heiser og 65 nypreparerte bakker hver morgen.

- Fredag kommer solen frem, og søndag og mandag ser ut til å bli riktig gode dager, heter det rapporten fra denne delen av landet.

Denne uken var det inntil 12.000 personer i anlegget hver dag. Mye er booket i Trysil, men er det fortsatt mulig å finne overnatting her i vinterferien.

Jubileum i bakken
På Skeikampen er det jubileum. 50 år feires fram til lørdag og det har allerede vært konsert midt i bakken og barnas dag.

- Sola har gjemt seg litt bort denne uken, men alpinbakker og langrennsløyper har kjempeforhold. Vi venter stor trafikk og tilreisende kan se frem til enda mer snø til helgen, sier Irene Thorsplass hos Skeikampen Resort.

- Påskesnøen skulle herved være definitivt sikret, legger hun til.

Skibåten går
Snøen laver ned over Sauda og folk på Vestlandet kan igjen ta en båt til skianlegget, Den går fra Stavanger og er innom Tau og Judaberg på bestilling. Siden slutten av januar har båten fra Rødne Fjord Cruise tatt turen inn fjorden i helgene og nå i vinterferien og i påsken er det flere ekstraavganger.

Her finner du flere vinteraktiviteter.