Kong Vinter er i gang med ferieforberedelsene til året vinterferie, melder Storm Weather Center.

Sjekk været for vinterferien der du bor

Mer snø før helgen

For østlendinger, rogalendinger, trøndere og nordlendinger begynner vinterferien til helgen. På Sør- og Østlandet er det ventet snø torsdag, mens Vestlandet får for det meste opphold. I dagene før helgen er det ventet halvskyet til lettskyet videre nordover, med unntak av enkelte snøbyger på kysten øst i Finnmark.

Snøværet sørpå vil spre seg nordover fram mot søndagen. Ifølge Storm-meteorolog Jakob Inghammer er det ikke snakk om så store snømengder, men det kommer nok ti centimeter totalt i løpet av helgen.

«Passelig» kaldt

Frem mot helgen får Sørlandet et par minusgrader om natten, og opp mot null grader midt på dagen. På Østlandet blir det litt kaldere, et sted mellom 3 og 5 kuldegrader midt på dagen.

I fjellet og i innlandet østpå må du kle deg for 10 kalde minusgrader.

Utover den første vinterferieuken blir det «passelig» kaldt over hele landet. Unntaket er Sør-landet, hvor temperaturene kan ligge på rundt null grader på dagtid noen av dagene fram til neste helg.

I nord meldes det om rekordtemperaturer på den andre enden av måleren. Storm melder minus 21 grader i Tromsø på lørdag, og andre værtjenester melder om at temperaturen kan komme helt ned i minus 24 grader. Slår det til blir det kulderekord, skriver Nordlys. Den forrige kulderekorden i Tromsø er fra 16. februar 1985. Da ble det målt minus 20,1 grader på Langnes. På Vervarslinga i Nord-Norge sin stasjon på Tromsøya er den kaldeste målingen fra 3. februar 1966. Da ble det målt minus 18,4 grader.

Info om skibakkene

- Det ser ut til at det blir en veldig god start på vinterferien for de aller fleste skistedene, da mange har fått påfyll av snø den siste uken, det har holdt seg stabilt kaldt over en lengre periode og mer snø er i vente, sier Jens-Andreas Løland hos Skiinfo til Nettavisen.

- Når det gjelder skianlegg med spesielt gode forhold, har jeg valgt å trekke fram skianlegg av en viss størrelse. Steder som nettopp har fått nysnø, og som har en god mengde naturlig snø i terrenget.

Disse stedene har fått nysnø onsdag og har godt med snø i terrenget på toppstasjonen:

  • Gaustablikk har fått 10 cm nysnø og har 200 cm snø i terrenget på toppstasjonen
  • Gautefall har fått 10 cm nysnø og har 105 cm snø på toppen
  • Tryvann har fått 10 cm nysnø og har 50 cm snø på toppen
  • Beitostølen har fått 5 cm nysnø og har 135 cm snø på toppen
  • Hemsedal har fått 5 cm nysnø og har 150 cm snø på toppen
  • Norefjell har fått 5 cm nysnø og har 135 cm snø på toppen

Hele er hele listen.

snøvarselet for de fire neste dagene er det Gautefall og Norefjell som topper med henholdsvis 27 cm og 24 cm.