Tett tåke gjorde at de mannlige skiskytternes fellesstart i OL ikke kunne avvikles mandag heller. Nå er planen å arrangere rennet klokken 11.30 tirsdag formiddag.

Rennet skulle startet klokka 07 mandag morgen norsk tid, men tett tåke førte til ny utsettelse. Først ble rennet utsatt på ubestemt tid, senere kom nytt starttidspunkt 12.30 norsk tid, men til sist måtte arrangøren gi opp.

Tidlig mandag ettermiddag lokal tid var tåka tettere enn noensinne, med en maksimal sikt på rundt 15 meter. Sikten var så dårlig at sjåførene av skyttelbilene nektet å kjøre fordi de mente det var for farlig.

Fellesstarten skulle vært arrangert søndag kveld, men da la tåka seg brått over langrenns- og skiskytterarenaen i Laura. I løpet av kort tid endret været seg fra solskinn og varme til en mer kjølig variant der tåke dominerte landskapet.

På grunn av værprognosene beholdt OL-arrangøren lenge tro på at tåka skulle lette utover dagen. Nede i dalen var sikten fin, men passerte man et visst antall høydemeter kom man opp i et område uten sikt.

Det var ikke mulig å skyte på blink på 50 meters avstand mandag formiddag.

Også kvinnenes fellesstart mandag er i fare. Det skal avholdes et møte klokken 13 norsk tid, tre timer før oppsatt rennstart.

Tåkehistorikk
Tåke er intet ukjent problem for skiskytterne, heller ikke utsettelser og avlysninger som følge av det. Oberhof i Tyskland er kjent som et typisk tåkested, men verdenscuprennene der på nyåret kunne gjennomføres som normalt. Denne sesongen er kun ett verdenscuprenn avlyst på grunn av tåke. Det skjedde med kvinnestafetten i Antholz i januar.

Det mest kjente tåkerennet i skiskyting var i OL i Nagano i 1998. Da ledet Ole Einar Bjørndalen sprinten da den måtte avbrytes på grunn av snøvær og tett tåke. Dagen etter ble rennet kjørt på nytt, og Bjørndalen klarte kunststykket å vinne rennet.

Bjørndalen var forberedt på hva som kunne skje for bare få dager siden.

- Jeg er helt sikker på at ett av seks renn blir utsatt, sa Ole Einar Bjørndalen i et intervju med NRK for bare fire dager siden.

Snowboardcross utsetter
Også mennenes snowboardcross er utsatt, og må omberammes til en annen dag.

Ekstremparken i Roza Khutor var mandag pakket inn i tåke, og det var svært dårlig sikt. Været førte til at kvalifiseringen ble avlyst, men arrangeren hadde lenge håp om at konkurransen kunne gjennomføres likevel.

Utslagsrundene ble først utsatt flere ganger, men i 11-tiden norsk tid ble avgjørelsen fattet om at konkurransen må flyttes til en annen dag.

Siden kvalifiseringen ble avlyst, ville man basere seedingen for utslagsrundene på rankinglisten til Det internasjonale skiforbundet (FIS). Stian Sivertzen er norsk medaljehåp i snowboardcross. Han er rangert som nummer 13 på FIS-listen.

De norske snowboarderne står med én medalje i Sotsji-OL. Ståle Sandbech tok sølv i slopestyle i begynnelsen av lekene.

Søndag falt Helene Olafsen stygt i kvinnenes snowboardcross og ødela korsbåndet. (©NTB)