Gå til sidens hovedinnhold

Skjebnen til 150.000 nordmenn skal avgjøres

- Spent før det siste slaget, sier småsparer Ivar Petter Røeggen.

HØYESTERETT (Nettavisen NA24) : Ivar Petter Røeggen tapte penger etter å ha kjøpt et såkalt garantert spareprodukt av DNB i 2000. Tirsdag startet siste runde i rettssystemet.

Høyesterett skal bruke fire dager på saken, som følges av mange andre småsparere som også har tapt penger.

- Hva føler du nå, er du spent?

- Det er klart jeg er spent. Dette er siste skansen, sier Ivar Petter Røeggen til Nettavisen.

Han haddde møtt opp i Høyesteretts ærverdige bygning i god til før rettssaken startet tirrsdag.

Et Røegg i potten
Beløpet det stor om for Røeggen er 230.000 kroner – et «Røegg» som det nå blir kalt.

- Hvor viktig er disse pengene for deg, eller er det prinsippet som er viktigst?

- Nei etter så lang tid, og så mange som har stått bak meg hele tiden, så er det prinsippet som er viktig, sier Røeggen.

- Saken har vart i lang tid. Har det gått inn på deg på noe måte?

- Ikke inn på meg
-Nei, det et har ikke gått inn på meg, også fordi jeg har vært så utelukkende positivt mottatt, sier Røeggen til Nettavisen.

Forbrukerrådet stlte mannsterkt opp.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Fordi saken kan komme til å bli så avgjørende for mange småsparere som føler seg lurt, er Forbrukerrådet partshjelper i saken, og de finansierer den for Ivar Petter Røeggen.

Hvorfor er denne saken så viktig?

Gjelder mange
- Det er en viktig prinsippsak for mange norske bankkunder. Omkring 150.000 nordmenn har kjøpt denne typen produkter (garanterte spareprodukter, red.anm.), sier direktør Randi Flesland til Nettavisen.

LES OGSÅ:- Han kan koste bankene milliarder

- Vi mener at når man selger et produkt hvor det viser seg at det er mer enn 50 prosent sannsynlig at man taper penger, så er det uetisk av bankene, sier Flesland.

-Hva forventer du av saken?

- Vi mener at nå må retten sette en standard her som er akseptabel. Vi er veldig glade for at Røeggen har vært villig til å stille opp som pilotkunde.

2000 saker?
Blir det en dom i favør av Røeggen, kan Bankklagenemnda vente seg mye å gjøre. Flesland opplyser at 2000 som har kjøpt slike spareprodukter nå avventer dommen i Høyesterett før de bestemmer seg for å gå videre med saken.

Jorge Jensen, som er ansvarlig for finanssektoren i Forbrukerrådet, sier til Nettavisen at man nå ser frem til å en dom som kan brukes av mange flere.

- Vi får avklart hvor grensen går for kreativ produktutvikling i bankene, sier Jensen.

Hvis man antar at alle de 2000 som har sagt de vil klage inn sine saker, gjør det, og at de har omtrent et «Røegg» i potten - altså 230.000 kroner - så vil denne typen alene kunne dreie seg om en halv milliard kroner for bankene.

Kommentarer til denne saken