MANCHESTER CITY-CHELSEA 2-0:

Etter at Manchester United vant lørdagens kamp mot QPR, var byrival City avhengig av tre poeng for å bevare i alle fall et ørlite snev av spenningen i tittelkampen.

Chelsea ble på sin side pustet i nakken av Tottenham og Arsenal, og kunne med fordel ta med seg et godt resultat tilbake til London

Etter en ytterst sjelden straffebom fra Frank Lampard, skulle Yaya Touré og Carlos Tevez til slutt sørge for en meget fortjent seier til de himmelblå med hvert sitt perlemål.

- To små øyeblikk av kvalitet sikret oss seieren i dag, sier City-keeper Joe Hart om målene etter kampen. Samme mann reddet altså straffespark på stillingen 0-0.

Nesten perlemål
Manchester City sto for det meste av sjanser de første 45 minuttene, og spesielt den første halvdelen av omgangen trykket Roberto Mancinis lag skikkelig på.

Både midtstopper Matija Nastasic og Pablo Zabaleta var nære scoring.

Førstnevnte på en godt slått corner, hvor han fikk gå opp og heade mot mål upresset. Petr Cech var imidlertid med på notene og avverget på strek.

Zabaletas mulighet kom etter strålende City-spill. Sergio Aguero spilte vegg med James Milner og fikk igjen ballen nede ved dødlinja.

Argentineren slo 45 grader ut i feltet hvor landsmann Zabaleta måkte til på hel volley. Ballen hadde god retning, men ble dessverre for hjemmelaget headet unna av Gary Cahill få meter fra mål.

Chelsea kom bedre med utover i omgangen , men måtte gå i garderoben vel vitende om at de ikke hadde hatt en eneste avslutning på mål.

Lampards straffemiss
Etter sidebyttet tok det imidlertid ikke mer enn fem minutter før Rafa Benitez kunne ane bortemål.

Demba Ba ble felt av Joe Hart inne i sekstenmeteren, og Frank Lampard fikk muligheten fra straffemerket.

Derfra er han vanligvis sikker som banken. Men ikke i dag.

Hart gikk riktig vei og gjorde en meget god redning på skuddet, og nektet samtidig Lampard sin 200. scoring i Chelsea-drakta.

Missen skulle straffe seg drøyt ti minutter senere. Og for en måte Yaya Touré gjorde det på.

Etter å ha fått ballen på sekstenmeterstreken, dro ivorianeren seg lekkert forbi et par mann, før han plasserte ballen i Petr Cechs lengste hjørne. Vakkert.

Flere mål skulle det ikke bli før innbytter Carlos Tevez bestemte seg for å vise seg frem.

Fra omtrent 18 meter limte han ballen opp i det venstre hjørnet, og trygget serietoerens ledelse.

Den holdt seg helt inn, og Roberto Mancinis mannskap er igjen dermed 12 poeng bak byrival United.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', '1q74oj4gfj4xk1hteremxb6e8h', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-1q74oj4gfj4xk1hteremxb6e8h', 'eplayer14');