Gå til sidens hovedinnhold

Skjerper GHB-siktelse

Politiet skjerper siktelsen mot to menn etter opprullingen av GHB-saken i Stavanger.

Siktelsen mot to menn som ble varetektsfengslet for å ha oppbevart og solgt flere liter av dødsdopet GHB er nå utvidet.

- Mennene på 22 og 47 år blir nå også siktet for grov narkotikaforbrytelse, sier politifullmektig ved Rogaland politidistrikt, Merete Akerø-Stueland, til Nettavisen.

GHB-saken i Stavanger ble rullet opp i begynnelsen av februar, etter at politiet i Mandal fant 10 liter GHB på en barnevernsinstitusjon.

22-åringen er siktet for salg av stoffet, mens 47-åringen er siktet for muligens å ha laget stoffet i en kjellerleilighet utenfor Stavanger sentrum.

- Straffelovens paragraf 162, 2. ledd har en strafferamme på inntil ti år, sier Akerø-Stueland.

Politiet skal foreta avhør av de siktede tirsdag og i de to neste dagene. De to siktede har sittet i varetekt siden 9. februar i år.

Døde av overdose
GHB er et rusmiddel som betegnes av politiet som «svært farlig».

I Ålesund 1. februar ble en 24 år gammel mann funnet død i en leilighet. Dødsårsaken var en overdose av GHB. To andre slapp unna med en overdose, men kom fra det med livet i behold. Sener er det registrert så mange som 11 overdoser GHB bare i Ålesund.

Tre dager etter døde en 18-åring i Elverum etter at han og ei 16 år gammel jente hadde inntatt et lignende hjemmelaget stoff, metamfetamin, på en barnevernsinstituasjon i Trysil.

Det medførte at politiet fikk inn tips om at det også kunne finnes GHB på andre barnevernsinstitusjoner. «Skjærgårdskollektivet» i Mandal fant politiet 10 liter GHB. En 16-åring innrømmet å ha oppbevart stoffet. Dette ble igjen sporet tilbake til Stavanger og til de to som nå er siktet i saken.

Hjemmeproduksjon
GHB kan lett produseres hjemme blant annet ved bruk av kautisk soda. Nå jakter politiet på opptil 100.000 doser GHB

Stoffet omtales også som et partydop, til tross for at det brukes hyppigst i det harde narkotikamiljøet, ifølge politiet.

Stavanger politidistrikt har opplyst at nesten 300 liter GHB kan være på avveie i Sør-Norge.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis