Gå til sidens hovedinnhold

Skjerper lege-refs etter pasient-dødsfall

Helsetilsynet har skjerpet kritikken mot en lege etter at en 26 år gammel pasient døde. Pasientens mor anmeldte i november legen for drap.

Moren til den avdøde pasienten anmeldte i november i fjor en lege i Kristiansand for drap. Hun mener at legen drepte datteren ved å gi henne store mengder tabletter, blant annet mot ryggsmerter. Tablettene er ikke anbefalt brukt ved nedsatt leverfunksjon, noe den 26 år gamle kvinnen hadde.

Politiet ville ikke etterforske saken på nytt da 26-åringens mor anmeldte legen for drap, med henvisning til at det ikke forelå nye opplysninger. Kvinnen har nå påklagd politiets henleggelse, melder P4.

Over en periode på fire år skal legen ha gitt pasienten 12.000 tabletter. Hun døde i 2000 av leversvikt på grunn av inntak av for mange tabletter.

Helsetilsynet har tidligere gitt legen mild kritikk i saken. Nå skjerper tilsynet kritikken mot legen for hans journalføring og påpeker at legen burde tydeligere ha skrevet i journalen hvilke vurderinger som lå til grunn for medisineringen. Samtidig opprettholder Helsetilsynet sin konklusjon fra september 2001, om at behandlingen av pasienten var forsvarlig.

(NTB)

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua