Gå til sidens hovedinnhold

Skjerpet straff for gjengvoldtekt

Den 15 år gamle jenta ble skjenket sørpe full og voldtatt av tre bekjente i ei hytte. Nå er overgriperne dømt til å betale henne 120.000 kroner i erstatning.

Gulating lagmannsrett skjerpet straffen for alle de tre tiltalte i går, og dømte samtlige til fengsel i tre år - mot to år og ni måneder i tingretten. I tillegg satte retten også opp erstatningen som kvinnen og de to mennene må betale jenten - fra 75.000 kroner til 120.000 kroner, skriver Bergens Tidende.

Ekteparet på 28 og 25, mannens 21-årige bror og en venninne dro på hyttetur til Øygarden i mars i 2002, og tok med seg en dunk med utblandet brennevin, samt pikant bekleding i lakk og lær.

Etter å ha drukket en stund, overtalte de den 15 år gamle jenten til å bli med på festen. 15-åringen er datter av den dømte kvinnens kusine, og ble skjenket så full at hun mistet taleevnen og ikke kunne gjøre rede for seg. Etter eget utsagn skal hun så ha blitt dyttet inn på soverommet av 21-åringen, hvor etter hvert alle tre hadde seksuell omgang med den nær bevisstløse jenten. Deler av overgrepene ble også fotografert av 28-åringen.

Den 15-årige jenten ble smittet med klamydia under voldtekten. Overgrepene skal ha pågått i nær tre kvarter, til jenta kastet opp.

Voldtektssaken fikk mye oppmerksomhet i media våren 2002, fordi 28-åringen og den 25-årige kvinnen flyktet til utlandet etter voldtekten. Ekteparet ble pågrepet i Nederland, etter en uke på flukt. Paret er ikke lenger gift.

I lagmannsretten, som i tingretten, bedyret alle de tiltalte sin uskyld. Deres versjon er at sexen var høyst frivillig fra jentens side, og at de alle trodde hun var over den seksuelle lavalderen på 16 år.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis