Gå til sidens hovedinnhold

- Skjønner at hun vil prioritere andre ting

Men Marit Brevik tror landslaget vil merke at Gro Hammerseng er borte.

Onsdag kveld kom nyheten om at Gro Hammerseng har takket nei til videre landslagsspill med håndballjentene.

Verdensmesterskapet i Brasil i desember vil gå uten Gjøvik-jenta, noe hun vil informere de øvrige landslagsjentene om torsdag.

31-åringen har tidligere slitt mye med skader og bakgrunnen for beslutningen skal være at hun nå ønsker mindre belastning på kroppen.

- Denne beslutningen føles riktig. Jeg må tenke på totalbelastningen for helsen min og velger derfor å prioritere klubbhåndball. Derfor satser jeg ikke mot VM, sier hun i en pressemelding.

- Har vært fabelaktig
Tidligere landslagssjef Marit Breivik mener den nåværende landslagsledelsen, med Thorir Hergeirsson i spissen, nå står overfor en stor utfordring i tiden fram mot VM.

- Gro har vært fabelaktig i mange mesterskap. Hun er en spiller som står fram når laget sliter, sier Breivik til Nettavisen.

- Vi vet at laget kan vinne uten Gro, som det gjorde under EM i 2009. Nå er det et stykke arbeid som må gjøres for at de andre jentene skal komme opp på det nivået igjen uten Gro.

- Skjønner du at Gro har behov for en pause nå?

- Ja, jeg skjønner at hun kan ha behov for å prioritere litt annerledes en stund. Hun har nok lyst til å frigjøre tid til å gjøre andre ting enn håndball også, sier Breivik.

- Har tro på laget
Breivik, som ledet landslaget i tidsperioden 1994 til 2009 og rasket med seg utrolige 13 mesterskapsmedaljer, mener likevel de resterende spillerne har de kvalitetene som trengs.

- Ja, jeg tro på at de skal kunne klare dette. Det er mye guts og talent på det laget, sier Breivik.

- Dette laget har alle muligheter til å kunne vinne VM, selv uten Gro. Det er også positivt at spillere som Katja Nyberg nå er på vei tilbake, sier den tidligere treneren.

- Hvordan bør de jobbe videre nå?

- Nå gjelder det å stimulere og stole mer på de andre spillerne. Det er viktig å få fram at de nå må stå fram og dra lasset i større grad. Jeg synes laget har et godt utgangspunkt.

- Thorir og støtteapparatet må bare jobbe videre og ha gode samlinger fram mot neste mesterskap. Laget har også vist mye positivt i løpet av de siste samlingene, sier Breivik.

Et samlingspunkt
I tillegg til å være en av de mest sentrale spillerne ute på banen, har den tidligere Danmarks-proffen også vært et samlingspunkt i laget under store mesterskap.

Breivik tror at Hammerseng også vil bli dypt savnet i denne rollen.

- Det blir en utfordring. I tillegg til å stå fram i kamper, har Gro også hatt sterke evner når det gjelder omsorg og det å ta vare på de andre jentene, sier Brevik om den tidligere kapteinen.

- Det blir nok viktig å jobbe med de mange rutinerte på laget for å gjøre savnet av Gro i laget mindre, sier 56-åringen.

Åpen for comeback
Sist lørdag ledet Hammerseng klubblaget Larvik til en historisk Champions League-triumf i Pamplona. Dermed har Gjøvik-jenta vært med å vinne det meste som kan vinnes i håndball.

Det eneste gullet bakspilleren mangler i samlingen er nettopp et VM-gull og Breivik håper dette gir motivasjon til et comeback ved en senere anledning.

- Jeg håper at Gro kommer tilbake. Har hun helse og motivasjon til det, er det gode muligheter. Enn så lenge er ikke alderen et problem, sier Breivik om 31-åringen.

Hammerseng opplyser også selv torsdag at det ikke er den definitive kroken på døra når det gjelder videre landslagsspill og er åpen for et comeback.

- vi er glade for at hun holder døren på gløtt for å ta på seg landslagsdrakten igjen senere hvis det skulle føles riktig, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

PS. Gro Hammerseng har også tidligere tatt en pause fra landslaget. Det skjedde i 2008 og 2009.

HTML EMBED
Reklame

Vårens topp 11 sneakers til herre

Kommentarer til denne saken