Gå til sidens hovedinnhold

-Skjønte ikke at hun var utviklingshemmet

En 30-åring som er tiltalt for overgrep mot en psykisk utviklingshemmet kvinne, hevder han ikke skjønte at hun var utviklingshemmet.

(iBergen.no) Den tiltalte mannen oppsøkte kvinnen da hun var på vei til jobb høsten 2005, skriver Bergens Tidende. Ifølge kvinnen skal mannen da ha sagt at han var forelsket i henne, og spurt om hun ville bli med ham hjem. Da kvinnen i 40-årene senere kom på jobb var hun oppbrakt, og fortalte hva som hadde skjedd.

Mannen er nå tiltalt for å ha forgrepet seg på kvinnen. Ifølge BT erkjenner mannen at han hadde seksuell omgang med henne, men skal ha forklart til politiet at han ikke skjønte at hun var psykisk utviklingshemmet. 30-åringen hevder videre at han trodde kvinnen ble med ham hjem frivillig.

Kvinnens bistandsadvokat, Jannicke Keller-Fløystad, tror ikke på mannens forklaring. Hun viser til uttalelser fra en sakkyndig som sier at man veldig raskt vil oppdage at kvinnen er psykisk utviklingshemmet. Også kvinnens mor er overbevist om at mannen må ha skjønt det.

- Hvorfor skulle han ellers stoppe henne midt på gaten for å invitere henne inn? sier hun til avisen.

Saken kommer opp for Nordhordland tingrett i slutten av januar. Den tiltaltes forsvarer, Bjørn Tore Steffensen, ønsker ikke å kommentere saken utover at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer