Gå til sidens hovedinnhold

- Skjøt for å drepe

Politiet sikter 19-åringen som skjøt en 20-åring med hagle i Åsane utenfor Bergen for drapsforsøk.

(iBergen.no) Første nyttårsdag utspant det seg et skytedrama i Åsane, nord i Bergen. En 20-åring ble skutt på kloss hold med hagle av en 19-åring som i dag blir fremstilt for fengsling siktet for drapsforsøk.

Dette får iBergen.no opplyst fra en kilde som kjenner saken.

- Noe av det verste
Politijurist i saken Jan Grahl-Madsen har ikke vært tilgjengelig for kommentar torsdag.

Politiet fikk melding om skyteepisoden som fant sted på Heiane på Nyborg i Åsane klokken 20.54 første nyttårsdag. Offeret ble påført knusningsskader. Deler av høyre skulder og overarm ble skutt av og han har vært gjennom flere operasjoner på Haukeland Universitetssykehus.

Tilstanden til 20-åringens skal fortsatt være alvorlig, men stabil.

- Skuddskader fra hagle på kloss hold er noe av det verste du kan bli utsatt for, mener personen iBergen.no har vært i kontakt med.

Han sier også at politiet mener det er tilfeldig at offeret ikke ble drept.

- Eg skal skyte deg, for helvete!
Da 19-åringen skjøt offeret, hadde han med seg en 21 år gammel kamerat. Også han vil torsdag bli fremstilt for fengsling. Siktelsen gjelder for etterfølgende bistand, ettersom han oppbevarte haglen i etterkant av skyteepisoden, får iBergen.no opplyst.

Det er ventet at 19-åringen vil bli varetektsfengslet for fire uker, mens det trolig vil bli krevd to uker for 21-åringen.

I forkant av skytingen skal 19-åringen ha sagt: «Kom deg ut av bilen. Eg skal skyte deg, for helvete!». Dette være en del av grunnlaget for at siktelsen ble endret til å gjelde drapsforsøk.

Både 19-åringen og 21-åringen har avgitt forklaring til politiet, mens den skadde 20-åringen så langt ikke er blitt avhørt. Han var sammen med en venninne da episoden skjedde, men hun har nektet å forklare seg for politiet på grunn av frykt for hevnaksjoner.

Politiet håper imidlertid at hun endrer holdning og vil bidra med informasjon i saken.

Både 19-åringen og 21-åringen nekter straffskyld.

204167

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte