Gå til sidens hovedinnhold

Skjøt før han ble drept

Den avdøde mannen Samuel Aslak Henrik Kemi i (29) Kautokeino skjøt et varselskudd før basketaket som endte med at han ble skutt og drept med sin egen hagle.

Det sier politiet etter fengslingsmøte mandag ettermiddag der den siktede 22-åringen ble fengslet i fire uker.

Mannen har erkjent at det var han som skjøt, men mener at drapet var en ulykke. Siktede har forklart at de drepende skuddene gikk av under et basketak med den 29 år gamle avdøde. Vitner har imidlertid hevdet at den 22-åringen siktet og skjøt på avstand. Mannen er siktet for forsettelig drap.

- Det er dette som er det springende punktet. Den siktede mener det var en ulykke, men påtalemyndigheten har lagt til grunn at drapet var forsettelig, sier politiadvokat Are Meedbye til TV 2 Nettavisen.

Samtykker i varetekt
Den siktede har gått med på to ukers varetektsfengsling, men påtalemyndigheten har bedt om fire uker.

Søndag morgen ankom den siktede 22-åringen boligen til Kemi sammen med tre venner. 22-åringen skal ha fått juling av Kemi på et utested tidligere på kvelden, og politiet mener at han var ute etter hevn.

Slåsskamp
En 17-åring ble først siktet for medvirkning til drapet. Årsaken var at politiet trodde at mennene hadde med seg drapsvåpenet.

- Da vi fikk konstatert at mennene ikke hadde med seg hagla, men at den tilhørte avdøde, så var det ikke lenger grunnlag for å sikte 17-åringen for medvirkning, sier Meedbye.

Da de fire mennene ankom boligen til Kemi, kom den avdøde ut foran huset og skjøt et varselskudd. Deretter røk drapssiktede og den avdøde i tottene på hverandre.

- Den siktede hevder at skuddet gikk av under denne slåsskampen. Flere vitner sier at den siktede siktet og skjøt på avstand, sier Meedbye til TV 2 Nettavisen.

Hentet drapsvåpen med lasso
Etter drapet tok mennene med seg hagla og stakk fra stedet. De planen var å kaste våpenet i en elv noen kilometer unna.

- Det var is på elven, så skytevåpenet ble liggende oppå isen. Lensmannen reiste søndag ut og fisket opp våpenet med lasso, sier Meedbye.

Den drapssiktede ringte selv politiet for å overgi seg.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene