Gå til sidens hovedinnhold

Skjøt Leif – slipper fengsel

- Andre skulle vært straffet, sier Leif H. Røsholdt, som ble skutt i ansiktet av haglemannen.

Leif H. Røsholdt ble truffet av flere skudd i ansiktet da den psykisk syke 47-åringen gikk amok med hagle utenfor en Statoil-stasjon på Kjeller i mars i fjor.

I dag ble mannen dømt til tvunget psykisk helsevern. Nedre Romerike tingrett fant at 47-åringen var psykotisk i gjerningsøyeblikket, og derfor ikke kan dømmes til fengsel. Mannen ble også dømt til å betale til sammen 200 000 kroner i oppreising til ofrene, deriblant 70 000 kroner til Leif H. Røsholdt, skriver Romerikes Blad.

Da Nettavisen ringte Røsholdt torsdag, hadde han ennå ikke hørt om dommen.

- Uansvarlig
- Dette er sikkert en riktig vurdering. Men som jeg hele tiden har framholdt, er det ikke han jeg forholder meg til i denne saken. Dette handler om uansvarlighet i psykiatrien og hos lensmannen. Det er andre som skulle vært straffet her, sier Røsholdt til Nettavisen.

Tidligere konkurranseskytter
Da Leif H. Røsholdt ble intervjuet av Nettavisen i fjor, var han opptatt av at 47-åringen, som er tidligere konkurranseskytter, ikke burde hatt tilgang til våpen.

Han fortalte dette til Nettavisen fra sykesengen:

- Det var som hele hodet eksploderte. Det første jeg tenkte, var å snu 180 grader og fly som f¿ Men øynene mine var fulle av blod, og jeg så ingenting. Så smalt det igjen, og jeg ble truffet i leggen.

Les hele intervjuvet her

De to våpnene 47-åringen hadde løyve til å eie, ble først tatt fra ham av lensmannen i Skiptvedt i april 2005. Etter en psykiatrisk vurdering to måneder senere fikk han dem tilbake.

- Med den forhistorien denne personen tydeligvis hadde, burde politiet ikke gitt ham våpenet tilbake. Når psykiaterne først nå sier at han ikke er strafferettslig tilregnelig, kunne han ikke være det den gangen heller. Og folk som ikke er tilregnelige, burde ikke fly rundt med våpen, sa Røsholdt den gangen.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere