Gå til sidens hovedinnhold

Skjøt Messis overmann i hodet

Hvordan klarer Paraguay seg uten sin kanskje beste spiller?

Bildene gikk verden rundt. Støtteerklæringene haglet. Hele Paraguay samlet seg rundt TV-apparatene for å høre siste nytt.

Det var januar, og hele Paraguay gledet seg til fotball-VM. De fryktet egentlig ingen. De hadde slått både Brasil og Argentina i VM-kvalifiseringen. De hadde lett kvalifisert seg for VM i Sør-Afrika, og de hadde spilleren som trener Gerardo Martino mente var den beste i Sør-Amerika i kvalifiseringen - Salvador Cabanas.

Så kom sjokkmeldingen.

Skutt på bar
Cabanas var skutt i hodet på et utested. Kona har etterpå sagt at han forsøkte å stoppe et ran, men andre rapporter sier at det hele skjedde etter en krangel inne på baren.

- Han vet at han heter Salvador Cabanas. Han vet at han er fotballspiller. Han gjenkjenner foreldrene sine, men han aner ikke hva han spiste til frokost eller gjorde i går.

Det sa lege Ernesto Martinez Duhart to måneder senere om Paraguays viktigste spiller.

Og hvis det skulle være noen tvil - han går glipp av VM.

Cabanas måtte gjennom en fem timer lang operasjon etter hodeskuddet, men kula satt for vanskelig til i bakhodet. Legene turte ikke å røre den. Det betyr at den sitter der ennå. Først 23. mai skrives Cabanas ut av sykehuset, men forlater sykehuset med kula sittende inne i hodet sitt.

- Han bør legge opp. Hvis han forsøker seg på et comeback, header ballen og kula rører på seg, så kan det være dødelig, sier den chilenske legen Gustavo Somoza.

Tilskuer?
Cabanas reiser til Sør-Afrika som tilskuer. Hvis han får lov av legene. Og selv uten Cabanas på banen, kan Paraguay bli alt annet enn en lettvekter i turneringen. Lengst framme på banen er det nemlig nok av stjerner.

Manchester Citys Roque Santa Cruz blir sentral. Det samme blir Benficas Oscar Cardozo og Borussia Dortmunds Nelson Valdez. I tillegg fikk Borussia Dortmunds argentiner, Lucas Barrios, nummer tre på toppscorerlista i Bundesliga denne sesongen, lov til å spille for Paraguay i mars. Han ble umiddelbart tatt ut på landslaget, og kan dermed også få en sentral rolle i VM.

- Målet er å komme videre fra gruppespillet, har Nelson Valdez uttalt.

I så fall kan Salvador Cabanas kanskje smile igjen. Fra tribunen eller sofakroken.

PS. Paraguay VM-åpner mot Italia, møter deretter Slovakia før de avslutter gruppespillet mot New Zealand.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken