Gå til sidens hovedinnhold

Skjøt ned USA-spionfly

Iranske militærstyrker skal ha skutt ned et amerikansk spionfly i iransk luftrom.

Iranske militærstyrker skjøt ned et ubemannet amerikansk spionfly som befant seg i iransk luftrom, melder et iransk nyhetsbyrå, ifølge Xinhua.

Advart
Episoden skjer bare en uke etter at president George W. Bush i sin Irak-tale kom med klare advarsler til både Iran og Syria om at landene måtte holde seg unna Irak.

- Luftfartøyet ble brakt ned da det forsøkte å krysse grensen i løpet av de siste dagene, sier et medlem av den iranske nasjonalforsamlingen, Seyed Nezam Mola Hoveizeh, til det lokale nyhetsbyrået Fars.

Hoveizeh ga ingen andre eksakte opplysninger om når eller hvor flyet ble skutt ned, men CNN meldte om en liknende hendelse tirsdag formiddag. Hoveizeh sier at amerikanske spionfly blir fra tid til annen observert i iransk luftrom.

Øker presset
Hendelsen skjer samtidig som at USA øker presset mot Iran og deres omdiskuterte atomprogram. Tirsdag ble det kjent at USA vil sende nok et hangarskip til Midtøsten som vil være på plass innen en måned. Det blir første gang siden den USA-ledete Irak-krigen i 2003 at USA vil ha to krigsskip i denne regionen.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter