Gå til sidens hovedinnhold

- Skjøt sjåføren i hodet

De drapssiktede nordmennene i Kongo skal angivelig ha likvidert sjåføren.

Ifølge VG skal nordmannen (27) ha drept sjåføren Abedi Kasongo (30) med et skudd i pannen. Han skal ha blitt forbannet over at sjåføren nektet å forlate førersetet i leiebilen, heter det i siktelsen.

- De siktede har drept sjåføren med skytevåpen. Deretter rømte de ut i jungelen, sier general Jean-Claude Kifwa ved den kongolesiske forsvarets niende bataljon i Mombasa-regionen til avisen Les Dépêches de Brazzaville.

Ovenfor VG opplyser uavhengige kilder at sjåføren skal ha nektet å overlate rattet til nordmannen. 27-åringen skal resolutt ha rettet våpenet mot pannen hans og avfyrt et enkeltskudd.

Under nye avhør bedyrer nordmannen fremdeles sin uskyld på vegne av seg selv og kameraten Tjostolv Moland (28). Han står fast ved forklaringen om at de to ble ranet av lokale opprørere og at det var de som skjøt og drepte sjåføren 5. mai i viltreservatet Okapi i nordøst i den Demokratiske Republikken Kongo.

Bakgrunnen for den angivelige brutale likvideringen er foreløpig ikke kjent for kongolesiske militærstyrker som etterforsker saken, får avisen opplyst.

- De skal avhøres av spesialenheten og straffes etter kongolesisk lov, sier general Kifwa.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken