Erfarne jegere har gjerne noen skrytehistorier fra jakta, men det spørs om dette er historien Atle Øvretveit fra Porsgrunn vil like å bli minnet på.

Under årets elgjakt i Tørdal i Drangedal kommune falt det i hans lodd å felle en okse av det tamme slaget.

- Noen måtte gjøre det
- Noen måtte gjøre det, og det ble meg, sier Øvretveit til Nettavisen, og vi skal ile til med en forklaring:

Det er nemlig ikke slik at storfe står på kvota når jegere i Telemark drar på elgjakt, og det er heller ikke Øvretveit som ikke kan se forskjell. Porsgrunnsmannen har drevet med jakt siden 1990-tallet, og jaktlaget han er med på ble startet opp for 70 år siden og er en gjeng som har vært ute en høstdag tidligere.

Bonde ba om hjelp
Men denne gangen ble de kontaktet av en bonde som ville ha hjelp dersom de kom over to kuer og to okser som hadde rømt ut av innhegningen og forsvunnet i utmarka.

Bonden hadde ikke klart å fange dem inn og var redd at dyrene skulle lide hvis de ble værende ute lenger.

- Det er ikke akkurat det oppdraget du ønsker deg når du er på elgjakt, men vi syntes vi måtte hjelpe dersom vi kom over dyrene, og det gjorde vi. Men vi hadde nok ikke dratt ut for å lete spesielt etter dem, sier han.

Felte også elgokse
En god trøst var det at kjøttet fra oksen tilfalt jaktlaget, og en enda bedre trøst var det at laget på den samme turen også felte en flott 15 taggers okse, elg altså. Nå har de to dyr igjen på elgkvota.

Øvretveit sier han håper det bare blir elg i fortsettelsen, selv om bonden fortsatt savner tre av sine dyr.

- Det er første og forhåpentligvis siste gang jeg feller storfeokse. Men kjøttet er jo godt, da, sier jegeren til Nettavisen.