Gå til sidens hovedinnhold

Skjulte alt for Italia

ULLEVAAL STADION (TV 2 Nettavisen): Italia hadde spioner på Ullevaal Stadion tirsdag kveld, men Åge Hareide holdt hele kortstokken tett til brystet.

NORGE-COSTA RICA 1-0: Landslagssjefen valgte nemlig bevisst å spille på en annen måte enn den taktikken som venter italienerne 4. juni.

- Det blir helt annerledes mot Italia. Vi visste at de så oss i kveld, derfor skjulte vi bevisst hvordan vi skal spille mot dem, sa Hareide etter kampen.

Taus
- Kan du si noe som helst hvordan vi kommer til å spille mot Italia?

- Nei. Jeg sier ingenting om det. Men det blir helt annerledes, gjentok han.

Tirsdag klokken 12 presenterer han troppen som skal samles før Italia-kampen, men i forhold til førsteelleveren er det ikke så mange plasser på laget Hareide er usikker på. I høyden to eller tre.

- Jeg lurer ikke så veldig på hvem som skal starte, sa han.

Kristofer Hæstad kom inn for Martin Andresen etter hvilen, og Start-spilleren imponerte i sin debut. Han blir med all sannsynlighet belønnet med en plass i Italia-troppen.

- Kristofer er nærmere etter det han gjorde i dag. Han har en voldsom aggressivitet og arbeidskapasitet. Han er også en spillertype som kan passe godt mot Italia, skrøt Hareide, som også var fornøyd med sin andre debutant, Marius Johnsen.

- Debutantene klarte seg godt. De er sterke, godt trente, men det visste vi på forhånd. Marius kommer inn og velger fornuftige løsninger hele veien. Det er alltid vanskelig å komme inn i en forsvarsfirer. Begge to skal ha stor honnør det de gjorde i dag, sa landslagssjefen.

Lovende Andresen
Han var også fornøyd med Martin Andresen, som gjorde comeback på landslaget etter lengre tids skade.

- Martin var aktiv og positiv i spillet sitt i første omgang. Det ser lovende ut. Han fikk 45 minutter i dag, og det tror jeg var passe i forhold til det han har vært igjennom, forklarte Hareide.

Høyre kant har vært et problemområde under hele landslagsperioden til Åge Hareide, og Jan Gunnar Solli ga heller ikke noe klart svar på at han er mannen å satse på framover. Han kom flere ganger til innlegg, men kvaliteten på avleveringene var svak.

- Det kommer av at han spiller i en litt annen rolle i Rosenborg, men jeg kan ikke si noe på innsatsen. I dag hadde han altfor stor feilprosent på innleggene, sa Hareide, som imidlertid varsler at Solli skal få flere sjanser der ute.

Det viktigste svaret landslagssjefen fikk tirsdag kveld, var at spillerne sto fram med entusiasme, vilje og glød, til tross for at det bare er to dager siden de spilte forrige seriekamp.

- Jeg må gi honnør til spillerne for den innstillingen de viser i dag. Det er klart at beina deres er ikke de aller beste når kampprogrammet er så tett. Gutta viste en herlig innstilling, og det er utrolig viktig å ha i bunnen i fotball. Man kommer ingen vei uten å jobbe. Det var en stor mental prøvelse for oss å gå i kamp i dag, men gutta bar oss inn til slutt, sa Hareide.

Norge scoret på en av mange dødballer, noe landslagssjefen også setter sin lit til mot Italia.

Dødballer
- Dødballene blir viktige for oss. Det blir sannsynligvis det viktigste angrepsvåpenet vårt, forklarte han.

Norge har nå spilt 20 kamper under Åge Hareide. Bare én gang har det endt med tap. Det var mot Italia – i Italia. Norge står nå bokført med to strake seire, og møter Italia i sin neste kamp.

- Det er usedvanlig godt å ta med seg en seier inn mot neste oppgave, som blir stor, sa Åge Hareide.

Norge skapte ikke mange sjanser mot et ballsikkert Costa Rica, men landslagssjefen spår heller ingen sjansefest mot italienerne.

- Vi produserte nok til å slå Costa Rica, og det er viktig å ta med seg videre. Internasjonale oppgjør er tette, og vi kommer ikke til å skape mange sjanser mot Italia heller, sa han.

HTML EMBED
Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken