Vibeke Skofterud ga seg på det norske langrennslandslaget i vinter, etter en lang periode med skuffende resultater. Hun har imidlertid ikke lagt skiene på hylla, og satser friskt med privatlaget Team Centric.

Ivrig på å komme i gang igjen, deltok 34-åringen forrige uke på sin første samling med laget. Det gikk nesten galt.

Ifølge sin egen blogg pådro nemlig Skofterud seg nyresvikt i løpet av samlingen, og ble lagt inn på intensivavdelingen på Drammen Sykehus.

- For en gjeng! For en inspirasjon og for en offensiv treningsmentalitet. Nytenkende og på ingen måte redde for og tenke utenfor a4-boksen. Jeg ble lett revet med på nye øvelser. Med livet som innsats, bokstavelig talt, skulle øvelsene og turene gjennomføres, skriver den tidligere landslagsløperen.

Skofterud presset seg så hardt, at det endte med sykehusinnleggelse.

- Enten var jeg fryktelig dårlig trent eller så ble jeg hardt straffet for et offensivt og motivert hode som liker og sprenge grenser. Jeg fikk hvertfall ryddet i mine egne overbevisninger om hva som er mulig og uttrykket sprenge grenser fikk definitivt en ny betydning. Uansett angrer jeg litt nå, her jeg ligger på intensiven med full overvåking …

Etter å ha vært en del av det norske landslaget i over ti år, takket altså Skofterud for seg i vinter. Hun gikk dermed glipp av OL, men har fra før stafettgull fra Vancouver i 2010. Slitu-løperen har også to VM-gull på stafett.

Med Team Centric satser hun nå mot de stadig mer populære langløpene, og har fra før både vunnet og satt løperekord for kvinner i Vasaloppet.