Gå til sidens hovedinnhold

Skogbrann ute av kontroll

En ny lyng- og skogbrann er ute av kontroll på Vestlandet. Flere gårdsbruk er evakuert nord for Vikebygd i Rogaland.

Det pågår ikke aktivt slukkingsarbeid i natt, men politi og brannvesen vil gjenoppta arbeidet straks det blir lyst igjen, sier operasjonsleder Tor Gunnar Wesly til TV 2 Nettavisen klokken 01.30 natt til mandag. Helikopteret som har vært i aksjon søndag vil da bli satt inn igjen. Foreløpig konsentrerer politiet seg om å holde vakt ved hytter og boligområder som er utsatt.

- Det er ikke lenger umiddelbar fare for bebyggelsen, men brannen er på ingen måte slokket. Et par kvadratkilometer står i brann, opplyste operasjonsleder Bjørn Alvseike ved Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen klokken 22.

(Se bilder nederst i artikkelen)

- Det er vindstille i området, så det er håp om å få brakt den under kontroll i løpet av kvelden, men foreløpig brenner det.

Gårdsbruk truet
Brannvesenet fokuserte tidligere søndag kveld innsatsen om å berge to-tre gårdsbruk og noen hytter. Gårdsbrukene ligger på Gangstø nord for Vikebygd.

- Brannen var så nær bebyggelsen at det ble sprøytet vann på husene. Flere hytter var også truet av brannen, sier Alvseike.

Møkkaspredere
Rundt 50 personer fra det lokale brannvesenet og frivillige kjemper mot brannen. Et brannhelikopter er også satt inn i slukkingen.

Et 200 år gammelt kvernhus er brent ned, og lokal krefter sivilforsvaret og brannvesen kjemper mot brannen som nå er ca 100 meter i fra bebyggelsen, forteller et øyenvitne. Bønder i området bruker møkkaspreder til å bekjempe ilden - noe som er svært effektivt, ifølge øyenvitner.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken