Gå til sidens hovedinnhold

Skolebarn drept av terrorbombe

Minst tolv mennesker, de fleste av dem skolebarn, ble drept og 45 såret i en kraftig eksplosjon i den afghanske byen Kandahar tirsdag.

Ifølge vitner var det en lastebil som sto parkert utenfor en militærbase som gikk i lufta midt på dagen. Vitnene sa de så lik og sårede mennesker i gata, som var overstrødd med blod, klesbiter og sko. Alle ofrene var afghanere.

- Først var det en liten eksplosjon i ei eselkjerre der et barn ble såret. Mens mannen med kjerra ble arrestert og folk kom strømmende til for å hjelpe, inntraff den store eksplosjonen, sa et vitne.

- Terroraksjon
General Abdul Wasi, som er talsmann for hæren i Kandahar-provinsen, sa bomben så ut til å være en terroraksjon.

- Flertallet av ofrene var skolebarn. Dette var en veldig stygg sak, sa Wasi.

En afghansk soldat sa at en mann var pågrepet, og at han straks hadde tilstått at han var gjerningsmannen.

Rundt 50 amerikanske og afghanske soldater sperret av området etter eksplosjonen, som skjedde like før provinsguvernør Yusuf Pashtun skulle kjøre forbi stedet.

Talibanområde
Kandahar var et kjerneområde for Taliban som ble styrtet fra makten i Afghanistan for to år siden. Taliban har erklært hellig krig mot utenlandske soldater og hjelpeorganisasjoner som kom til landet etter krigen høsten 2001.

Mandag åpnet ukjente menn ild og kastet en granat kontoret til FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) i Kandahar, men ingen ble skadd.

I begynnelsen av desember ble 18 mennesker såret i en eksplosjon på et travelt marked i byen, og i november var det en kraftig eksplosjon utenfor et annet FN-kontor.

Til sammen er over 400 mennesker drept i voldsaksjoner i det sørlige og østlige Afghanistan siden august i fjor.

(NTB-Reuters-AFP)

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag