Skøytepresident Rune Gerhardsen beklager prosessen rundt landslagssjef Jarle Pedersens avgang.

Pedersens fremtid har vært usikker etter en skuffende sesong. Onsdag kom pressemeldingen fra Norges Skøyteforbund om at hans kontrakt ikke ville bli fornyet når den løper ut 30. april.

Jarle Pedersen omtalte prosessen som «amatørmessig» og sa han var skuffet over at «ingen tok kontakt med meg før man begynte å snakke utad om Gerard Kemkers og andre kandidater».

- Jeg legger meg flat for den kritikken. Jeg skjønner at han (Pedersen) har et poeng. Jeg har ingen grunn til å fighte det. Jeg ber om unnskyldning, sier Rune Gerhardsen til NTB.

- Hvorfor ble prosessen slik?

- Det ble noe med tidsaksen som gikk i surr for oss, fordi det ble for rask utadvendt oppmerksomhet (fra mediene) som jeg måtte forholde meg til. Da kom det litt ut av styringen. Det er mitt ansvar, og det tar jeg, sier Gerhardsen.

Ansatte Mueller
Nederlandske Kemkers, som har trent suverene Sven Kramer, er skøyteforbundets favoritt som ny landslagssjef.

- Kemkers har bedt om litt tid. Han har stått på vekslingssiden i 20 år og vurderer om han vil gjøre noe annet. Det er noe vi har forståelse for, sier Gerhardsen.

- Jeg håper det går raskt med treneransettelsen, men det er krevende. Vi har et lite vindu. Sist jeg ansette en trener, var det Peter Mueller som kom inn. Han er en god trener, men andre ting gjorde at det gikk galt. Da nærmet det seg sankthans før ting falt på plass. Det er ikke heldig, men det går, sier skøytepresidenten om tidsaspektet for når Pedersens erstatter må være klar.

– Vi har en del andre navn også, påpeker Gerhardsen.

Ulike behov
- Ser dere også på norske trenerkapasiteter?

- Jeg utelukker ikke noe, men første runde tar jeg internt. Samtidig har jeg i mesteparten av mitt politiske liv jobbet for å ha flest mulig valgmuligheter og handlerom, og da er det ikke lurt å innskrenke det, sier skøytesjefen.

- Jeg er god på skøytetider, men kan ikke noe om trening. Derfor bygger vi opp kompetanse i et team der vi også trekker inn de aktive. Jeg har akkurat fått gode innspill fra en av skøyteløperne. Husk at det er litt ulike behov, for det er forskjell på 500 og 5000 meter.

- Hva trenger norsk skøytesport for å få et løft?

- Jeg tror vi trenger en mer systematisk toppidrettskultur i alt arbeid. Det handler om hele organisasjonen, fra billettbestillinger til treningsarbeidet. Vi må være presise og bevisste i innstillingen. Og det er ikke bare å knipse fram. I selskapslivet og quiz er gamle rekorder gode å ha, men det hjelper ikke når du står på isen. Vi må se fremover, sier Rune Gerhardsen. (©NTB)