Gå til sidens hovedinnhold

Skrekken i «Grisepalasset»

Nå avsløres de grusomme detaljene fra grisefarmen til massemorder Robert Pickton.

Mandag startet den første rettssaken mot Robert Pickton (57) – grisebonden som er tiltalt for 26 drap på farmen sin utenfor Vancouver i Canada. Rettssaken som nå har startet i B.C. Supreme Court i New Westminster, er Canadas mest omfattende kriminalsak gjennom tidene.

Mandag skrev Nettavisen hvordan søket etter Vancouvers savnede kvinner – 65 i alt – endte med drapstiltale av Pickton. Siden 2002 har hans grisefarm vært gjenstand for en gedigen åstedsundersøkelse. Blant annet er det gjennomført 150.000 DNA-tester for å finne ut hvilke kvinner som etterforskerne har funnet deler av.

Til nå har påtalemyndigheten holdt detaljer fra etterforskningen tett til brystet. Da rettssaken startet mandag, fikk offentligheten et innblikk i noe av grusomhetene som er avdekket under etterforskningen, skriver det canadiske nyhetsmediet Cnews som følger rettssaken.

Kvinnene

I den pågående rettssaken er Robert Pickton tiltalt for å ha drept 6 kvinner. Han er totalt tiltalt for 26 drap, og skal ha innrømmet 49 drap overfor politiet. Kvinnene denne saken gjelder, er:

- Marnie Frey som forsvant i 1997

- Brenda Wolfe (32) og Georgina Papin som forsvant i 1999. Papin ble ikke offisielt savnet før i mars 2000

- Sereena Abotsway, Mona Wilson (26) og Andrea Joesbury som forsvant i 2001.

En utfyllende liste av kvinner man mener Pickton kan ha tatt livet av, finner du her.

Les mer om tidenes verste seriemordere her

Rester av kvinner
Ifølge påtalemyndigheten skal Robert Pickton ha innrømmet å ha drept 49 kvinner, og planlagt drapet på nummer 50. Pickton selv erklærte seg ikke skyldig da saken startet.

Under denne første rettssaken er Pickton tiltalt for drapet på seks av kvinnene. Domstolen i Canada har delt opp saken for å spare juryen for alle sakens grusomheter.

Mandag fortalte påtalemyndigheten hvordan de mener å bevise at Pickton drepte kvinnene som forsvant fra Vancouver.

Hodene til Sereena Abotsway, Mona Wilson og Andrea Joesbury er funnet sagd i to. Hendene deres var dyttet inn i skallene deres. Kvinnene skal ha blitt drept med skudd til bakhodet.

Kjevebenet til Marnie Frey ble funnet på farmen.

Kjevebenet til Brenda Wolfe ble funnet i et av grisenes mattrau.

Benrester fra Georgina Papin ble funnet i en gammel griseinnhegning.

Erkjente drapene
- Drapene på disse seks kvinnene har en mann skyld i, og det er den tiltalte Robert William Pickton, sa aktor Derrill Prevett i åpningsprosedyren mandag.

- Gjennom flere år tok han disse kvinnene til sitt hjem, et isolert sted i Port Coquitlam. Vi vil bevise at han drepte dem, parterte dem og kvittet seg med restene.

Tirsdag vil domstolen begynne å se videoopptak fra avhørene med Pickton. Han skal ha innrømmet drapene overfor en etterforsker, og en politispaner som satt på cella med Pickton. «Jeg hadde tenkt å legge ned (¿) men skulle bare gjennomføre ett til – for at det skulle bli 50 blank».

Hans forsvarer mener at Pickton er mentalt tilbakestående, og at hans erkjennelse ikke kan tillegges vekt.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?