Den store snakkisen etter årets 16. mai-runde var utvilsomt Sandnes Ulf-keeper Bo Andersens utrustning og nedslakting av Herolind Shala.

17. mai holdt Odds unge midtbanemann seg hjemme, og orket ikke gå i borgertoget sammen med resten av laget, skriver Telemarksavisa.

Odd presset og presset på for et vinnermål i Skien, men det ville seg ikke. Først burde Adem Güven hatt et straffespark, men fikk i stedet gult kort for filming. Det satte sinnene i kok på Skagerak arena. Ett minutt på overtid ble det imidlertid leven igjen.

Sandnes Ulf-keeper Bo Andersen gikk ut i feltet for å plukke en langpasning som Herolind Shala forfulgte. Idet dansken gikk opp, la han igjen et bein rett ut til siden som Shala løp rett inn i. Det endte i en voldsom krasj som skrapte opp ansiktet til Odds unge midtbanemann.

- En skandale
Shala ble liggende i lang tid etter sammenstøtet, og var blodig da han kom i intervjusonen etter kampen.

Situasjonen resulterte i en endeløs rekke av kommentarer på diverse nettsider og Twitter-meldinger over en lav sko. Stort sett alle mente Bo Andersen burde vært utvist for den livsfarlige utrustningen.

Torsdag var Herolind Shala tydelig preget etter hendelsen.

- Det er en skandale og helt sykt at vi ikke fikk straffe. Hadde han truffet litt høyere, kunne han ødelagt karrieren min. Jeg hadde lyst til å gå i borgertoget sammen med resten av guttene, men orket ikke på grunn av smertene. Det går greit, men jeg er tung i hodet og litt svimmel. Andersen ødela 17. mai-feiringen min, og det er kjedelig, sa Shala da TA møtte ham hjemme på Klyve torsdag kveld.

Les også: Dommer la seg langflat etter skrekktakling

Sterke reaksjoner
Scenene fra Skagerak arena minner mye om LSK-keeper Heinz Müllers utrustning mot Starts Geir Ludvig Fevang for noen år tilbake. Tv-bildene gikk Europa rundt og satte Fevang ute av spill i mange måneder etterpå med en alvorlig hodeskade.

- Den situasjonen med «Lindi» er stygg. Man kan ikke oppføre seg sånn på en fotballbane. Det var bare flaks at han ikke ble skikkelig skadet, sa Dag-Eilev Fagermo til TA.

Han var inne hos dommerne og så episoden flere ganger etter kampen.

Denne saken er levert av Telemarksavisa.