Gå til sidens hovedinnhold

- Skriker du, bruker jeg kniven

33-åringen voldtok to kvinner på det groveste. Nå er han dømt til flere års fengsel.

(iOslo.no) En 33 år gammel mann av irakisk opprinnelse bosatt i Oslo ble onsdag dømt til tre år og åtte måneders fengsel for å ha voldtatt to prostituerte kvinner i Oslo. Begge kvinnene skal han ha avtalt samleie med før ugjerningene, og den ene kvinnen ble truet med en stor kniv.

Den ene prostituerte er en norsk kvinne, mens den andre er en 26 år gammel bulgarsk kvinne.

Pågrepet, løslatt, voldtok igjen
33-åringen som nå er dømt er mannen iOslo.no skrev om høsten 2007. Han ble nemlig først pågrepet etter voldtekten av den norske kvinnen, som skjedde den 10. juli i fjor. Åtte dager senere var han løslatt, og voldtok igjen. Denne gangen var det den bulgarske kvinnen som fikk unngjelde.

Så voldelig var 33-åringen, at følgende melding var hengt opp i Pro Sentrets lokaler til advarsel for andre:

«IKKE TA TUR MED MANN I HVIT MERCEDES, REG. NR XX XXXXX. HAN ER SANNSYNLIGVIS PAKISTANER, VELBYGD, SNAKKER DÅRLIG NORSK. HAN ER SVÆRT VOLDELIG! VI HAR FÅTT INN MANGE ADVARSLER PÅ DENNE MANNEN. HAN HAR OGSÅ BLITT OBSERVERT KJØRENDE I EN RUSTRØD (?) BIL.»

Ifølge dommen voldtok først 33-åringen den norske prostituerte i sin bil på Bygdøy, etter først å ha avtalt og gjennomført et frivillig samleie. I baksetet på sin egen bil tok mannen tak i henne og presset henne med ryggen ned mot setet før han voldtok henne. Hun klarte likevel å unnslippe kort tid etter.

Identifisert
Bare få dager senere vitnet kvinnen om voldtekten overfor en sosialkonsulent ved Pro-sentret. Hun hadde da tatt nummeret på 33-åringens bil, og hun identifiserte også mannen senere på en fotokonfrontasjon.

33-åringen ble også enig med den 26 år gamle bulgarske prostituerte om kjøp av seksuelle tjenester før voldtekten skjedde. Denne voldtekten skjedde på Ekebergkaia i Oslo, bare åtte dager etter den første. Da 26-åringen ba om honorar for tjenestene tok irakeren tak i henne og voldtok henne en gang, før han truet henne med kniv og voldtok henne på nytt. Han uttalte blant annet at han skulle bruke kniven hvis hun skrek.

Irakeren ble også knyttet til voldtekten av 26-åringen ved hjelp av DNA-prøver.

33-åringen har nektet straffskyld for begge sakene, men ble ikke trodd av retten. Hans forsvarer advokatfullmektig Eldbjørg H. Martinsen kan ennå ikke si om dommen vil ankes.

- Jeg har ikke fått drøftet dommen med ham ennå, så jeg kan ikke si noe om det, sier Martinsen til iOslo.no

Da politiet ransaket mannens bil, fant de flere kniver. Den ene kniven passer med beskrivelsen av kniven som ble brukt under den ene voldtekten.

- Viktig signaleffekt
Leder i Pro Sentret Liv Jessen fortalte i september 2007 til iOslo.no at mannen var fryktet i prostitusjonsmiljøet for sin voldelige oppførsel.

Voldtektene 33-åringen er dømt for er svært grove, og da iOslo.no på nytt ringer opp Jessen for å fortelle om dommen, er hun svært fornøyd med at mannen er dømt. Selv om hun ikke har vært i retten i forbindelse med saken, kjenner hun den igjen straks vi begynner å fortelle om den.

- Han er dømt til tre år og åtte måneders fengsel. Hva synes du om det?

- Det er strålende. Jeg er veldig fornøyd med denne dommen, fordi vi vet at han også har voldtatt flere kvinner, som ikke har gått til anmeldelse. Dette er bra, for dette er en farlig mann, sier Jessen.

Hun påpeker også at dommen er et godt signal om at prostituerte blir tatt på alvor.

- Dette er viktig for signaleffekten. Nå blir både skurken tatt og kvinnene ser at de blir tatt på alvor, sier Jessen.

Nå er irakeren altså dømt til tre år og åtte måneders fengsel for ugjerningene. I tillegg må han betale en oppreisning til hver av kvinnene på 100.000 kroner, samt en erstatning for tapt inntekt på henholdsvis 6000 og 20.000 kroner.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene