Gå til sidens hovedinnhold

Skuddoffer nær døden

Trøgstadmannen (50) som søndag kveld ble skutt i sitt eget hjem, er livstruende skadd. Politiet jakter på to gjerningsmenn, men har ingen opplysninger om hvordan disse ser ut.

Offeret ble sendt til Ullevål universitetssykehus i luftambulanse med svært omfattende skader søndag kveld. Der blir tilstandens hans beskrevet som alvorlig og ustabil. Ingen er så langt pågrepet i forbindelse med skyteepisoden.

- Mannen ble innbrakt med skuddskader i bryst og buk. Han er operert og er nå til undersøkelse. Skadene er alvorlige og tilstanden er ustabil. Pårørende er underrettet, opplyser ansvarlig lege ved Ullevål universitetssykehus i en pressemelding til TV 2 Nettavisen klokken 6 mandag morgen.

TV 2 Nettavisen får ved 16-tiden opplyset at mannen fortsatt er livstruende skadd.

På frifot
- Vi har nå innstilt jakten på gjerningspersonene og har gått over til taktisk etterforskning, sier operasjonsleder Trond Svenkerud ved Follo politidistrikt til TV 2 Nettavisen ved 03-tiden natt til mandag.

Politiet har ingen teorier om motivet for skytedramaet. Det er en safe i huset, men det er ingenting som tyder på at det er stjålet noe fra safen.

- Det er tidlig i etterforskningen, og vi kan ikke si noe om motivet, sier politiinspektør Espen Jamissen ved Follo politidistrikt.

Politiet tror to personer sto bak ugjerningen, men vil ikke gå ut med signalement på gjerningsmannen eller –mennene.

- På grunn av offerets medisinske tilstand, har det ikke vært mulig å avhøre ham. Vi har derfor ingen beskrivelse av de to antatt gjerningsmennene, forteller Jamissen.

De to antatte gjerningsmennene var maskerte da de skjøt.

Offeret ble skutt med et grovkalibret våpen, som ikke er funnet.

Skutt hjemme
Mannen er 50 år og ble skutt i sin egen bolig i Trøgstad i Østfold ved 21.30-tiden søndag kveld.

Det skal ikke ha vært mindreårige til stede i huset da dramaet utspant seg.

Store politistyrker lette med hunder og helikopter etter to mulige gjerningsmenn i området rundt Trøgstad.

En nær slektning av mannen varslet politiet.

- Mannen ble skutt med et grovkalibret våpen, opplyser politiadvokat Gro Nygaard ved Follo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken