Gå til sidens hovedinnhold

Skuespiller døde i brann

Kjent, svensk skuespiller og hans kone døde i boligbrann.

Politiet bekrefter nå at det er skuespilleren Per Oscarsson (83) og hans kone Kia Östling (67) som døde i brannen i deres hjem ved Bjärka Långöna utenfor Skara natt til nyttårsaften.

Etter brannen fant politiet levninger til to personer i brannruinene, og obduksjonen viser at det er ekteparet som omkom i brannen.

- Vi har tatt fram tannkortene og det gikk å identifisere dem gjennom dem, sier etterforskningsleder Göran Johansson hos politiet i Västra Skaraborg til Aftonbladet.

Ingen av naboene oppdaget brannen, fordi vinden skal ha blåst i motsatt retning enn nabohusene.

Kjent skuespiller
Norske kinogjengere og TV-seere vil huske Per Oscarsson som Holger Palmgren i Stieg Larssons-filmene «Menn som hater kvinner» og «Jenta som lekte med ilden». Eller som gammel fisker i «Skjærgårdsdoktoren».

Oscarssons store gjennombrudd på film i Skandinavia var hovedrollen i Knut Hamsuns «Sult», regissert av danske Henning Carlsen.

Innsatsen ga Oscarsson prisen for beste skuespiller under Cannes-festivalen i 1966.

- Det er så ufattelig
Datteren beskrev den uvitende situasjonen, mens man ennå ikke visste om det var de to som var funnet død, som svært vanskelig.

- Det er så ufattelig. Det går egentlig ikke an å ta inn over seg. Jeg vil tro at de bare har reist på ferie, sa datteren Pernilla Östling Oscarsson til Aftonbladet.

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft