Gå til sidens hovedinnhold

Skuffende fra Tomra

Tomra leverte i dag kvartalsrapport for andre kvartal. Selv om resultatet viser vekst sammenliknet med 2005, ble det dårligere enn forventingene.

Panteselskapet Tomra leverte etter børs i dag resultat for årets andre kvartal. Resultatet viser en vekst, men skuffer i forhold til forventningene.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet rapporterer om driftsinntekter for kvartalet på 1.021 millioner kroner, en økning på 72 prosent fra samme periode i 2005 da driftsinntektene kom på 593 millioner kroner. Inntektene fra driften ble dårligere enn markedet forventet. I følge estimater hentet inn av SME Direkt var det ventet driftsinntekter for andre kvartal på 1.060 millioner kroner.

Det meldes om et driftsresultatet i perioden ble på 203 millioner kroner, mot minus 22 millioner kroner i andre kvartal i fjor. Driftsresultatet ble dårligere enn forventningene på 214 millioner kroner.

Tomra fikk et resultat før skatt på 203,4 millioner kroner, mot et negativt resultat før skatt på 19 millioner i samme periode i fjor. Det var ventet et resultat før skatt på 216 millioner kroner for kvartalet.

Panteselskapet melder om en en bruttomargin på 38,8 prosent i andre kvartal, og en organisk vekst justert for valutaendringer på 76 prosent fra andre kvartal i fjor til samme periode 2006.

Selskapet har nå en markedsandel i Tyskland på 60 prosent i følge kvartalsrapporten.

Tomra har tidligere anslått at etterspørselen i Tyskland lå på 30.000 til 40.000 panteautomater. I følge rapporten for andre kvartal tror selskapet nå at markedsetterspørselen vil ligge i den lave enden av det tidligere estimatet.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken