Anders Bardal var uheldig med forholdene i finaleomgangen og endte som nummer ni i fredagens verdenscuprenn i hopp. Tyske Severin Freund vant klart.

Bardal gjorde et godt førstehopp og var med i pallkampen i Lahti, men et svev på 118,5 meter i finalen ødela for Steinkjer-hopperen. Han fikk for lite luft og landet i bakken for tidlig. Bardal hoppet 129 meter og lå på fjerdeplass etter første omgang.

Etter rennet var landslagssjef Alexander Stöckl skuffet over at en norsk topplassering glapp.

– Det var mest forholdene som ødela. Jeg har sett Bardals finalehopp på video, og det var minst like godt gjennomført som i første omgang. Men sånn er det. Også Gregor (Schlierenzauer) hadde problemer. Vi kan bare jobbe videre slik at vi hopper enda bedre, sa Stöckl til NTB.

Viser til Freund

Østerrikeren mener hopperne hans har noe å lære fra vinneren Severin Freund, som han mener hoppet fantastisk godt til tross for at forholdene ikke var optimale.

– Freund hadde litt bedre forhold enn Bardal, men ikke mye. Likevel hoppet han fantastisk bra og klarte å fly godt ned i bakken (127,5 meter i finalen). Det viser at det er mulig.

Totalt fikk Bardal 251,7 poeng fra dommerjuryen. Han endte 24,9 poeng bak Freund, som tok sin sjuende verdenscupseier i karrieren. Freund vant 11 poeng foran østerrikske Stefan Kraft, mens OL-mester Kamil Stoch fra Polen ble nummer tre.

I likhet med Bardal var også Gregor Schlierenzauer uheldig med forholdene i Lahti-bakken. Østerrikeren var nummer to etter første omgang, men datt ned til 8.-plass etter et hopp på 115,5 meter.

Likte laginnsatsen

Rune Velta hoppet to ganger 120,5 meter og fikk totalt 236,2 poeng. Det holdt til en 15.-plass. For Anders Fannemel ble det en 17.-plass etter svev på 119,5 og 121,5 meter. Hornindal-hopperen endte opp med 233 poeng.

Andreas Stjernen hevet seg med et sistehopp på 121 meter. Juryen ga ham totalt 225,1 poeng, som gjorde ham til nummer 19 i rennet.

Der Stöckl var skuffet over at Bardal falt av i toppen, likte han det han så av laget sitt sett under ett.

– Vi hadde i dag fire hoppere i topp 20. Det er det beste vi har gjort denne sesongen, men vi manglet én mann helt i toppen. Laginnsatsen var bra. Det var gledelig å se Stjernen ta verdenscuppoeng. I tillegg er Rune Velta på vei opp. Fannemel hadde ikke like god teknikk som i Falun, sa Stöckl til NTB.

Anders Jacobsen (115 meter) og Ole Marius Ingvaldsen (109) klarte ikke å ta seg videre til finaleomgangen. Den norske duoen ble henholdsvis nummer 37 og 46. (©NTB)