Gå til sidens hovedinnhold

Skuffet IOC-sjef

OL-ånden kan ødelegges av politikk, mener en skuffet IOC-sjef Jacques Rogge.

Sjef for den internasjonale olympiske komité, Jacques Rogge, advarer mot å la det gå politikk i OL, melder TV 2 Nyhetskanalen.

Fakkelstafetten gjennom San Francisco sent onsdag kveld ble en fiasko for både kina og den internasjonal olympiske komité. Nesten ingen fikk se fakkelen på vei gjennom byen, og avlutningssermonien måtte avlyses.

Tidligere har det vært tumulter rundt fakkelstaffen på etappene i London og Paris.

- Ingen gledesfest
IOC-sjefen gir klart uttrykk for sin skuffelse.

Rogge uttalte til reportere torsdag at han er lei seg for alle protestene som fulgte stafetten i San Francisco.

- Det ble ikke den gledesfesten vi hadde håpet på, sa han ifølge CNN.

Se innslag på TV 2 Sumo

228794

Rogge sier han frykter at åpningsseremonien i Beijing blir brukt til demonstrasjoner og sier det kan true de olympiske lekenes ånd.

Myndighetene i San Francisco kortet inn ruta for å begrense sammenstøtene med demonstranter for og imot Kina. OL-ildens besøk i USA ble likevel langt mindre kaotisk enn i London og Paris, men flere betegner den som en farse.

Neste stopp for fakkelen er Buenos Aires.

Dalai Lama støtter Kina-OL
Tibets åndelige leder og tidligere fredsprisvinner Dalai Lama sa torsdag at han støtter at Kina er vertskap for OL til sommeren, melder AP. Demonstranter har protesterer mot Kinas styresett i Tibet flere steder langs OL-fakkelens løype rundt i verden, og i Paris tidligere i uken ble fakkelen slukket fire ganger. Den internasjonale olympiske komite (IOC) kaller demonstrasjonene uverdige.

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær