Gå til sidens hovedinnhold

Skuffet Rekdal: - Det dreper oss

Viking banket Vålerenga og snuser på sølv.

VÅLERENGA - VIKING 2-4:

Da Viking og Vålerenga møttes i Stavanger tidligere denne sesongen ble det et drama av dimensjoner. Den gang var det til slutt osloklubben som vant 4-3, etter at Christian Grindheim hadde blitt matchvinner.

Søndag møttes de to lagene til ny dyst, på Ullevaal stadion, og igjen ble det topp underholdning. Selv om det ikke ble like dramatisk som sist ble det på ny mange mål og spennende helt til siste slutt.

Og i hovedstaden fikk siddisene sin revansj fra i vår. Vålerenga tok ledelsen tidlig, men Viking snudde kampen. Da vertene utlignet i andre omgang, slo Viking raskt tilbake og sikret seg alle poengene.

- Det dreper oss
Det betyr at Viking henger bra med i kampen om medalje. Guttene til Kjell Jonevret er faktisk bare tre poeng bak Stabæk på sølvplass.

- Jeg er mest fornøyd med tre poeng og fire scoringer. Det var en vanskelig kamp og vi var tvunget til å kjempe. Vi ble for lave i andre omgang og det var et tidspørsmål før 2-2 skulle komme, men det var naturligvis veldig viktig at vi fikk 2-3 så fort etterpå. Det er veldig deilig. Og det var godt å se at offerviljen var tilbake, sier Kjell Jonevret til TV 2.

Vålerenga på sin side er nå i trøbbel med tanke på metall ved sesongslutt. Kjetil Rekdals menn står fortsatt med 37 poeng og er fire bak bronsen.

Sju serierunder gjenstår.

- Jeg syns vi gjør en veldig god kamp og spiller rundt med Viking i perioder. Vi kommer tilbake til 2-2, men gir bort et mål rett etterpå. Det dreper oss. Jeg syns synd på spillerne vår,, som kjemper og står på. Viking straffer oss knallhardt, sier Kjetil Rekdal til TV 2.

Moa-scoring
Det var kun spilt sju minutter på Ullevaal stadion da Vålerenga tok ledelsen. Mohammed Abdellaoue sto på rett sted til rett tid og styrte en pasning fra Daniel Fredheim Holm i mål på ekte goalgettervis.

Spissens første ligamål siden returen til Vålerenga.

Viking svarte imidlertid bare noen minutter senere. Jon Dadi Bödvarsson slo et perfekt innlegg til Suleiman Abdullahi og han kunne enkelt sette inn 1-1-målet. Dermed var lagene igjen like langt.

35 minutter var spilt da kampen var snudd for gjestene. Abdullahi fant landsmann Samuel Adegbenro og han skjøt i mål via en motspiller.

2-1 sto seg til pause, men etter hvilen var det duket for mer dramatikk.

Matchuret viste 64 minutter da Enar Jääger fikk ballen av Grindheim. Backen dro seg innover og klinket inn 2-2 på nydelig vis.

Slo raskt tilbake
Lykken varte imidlertid bare i få minutter. Like etter scoringen tok nemlig Viking på ny ledelsen. Joachim Jørgensen plukket opp ballen etter en duell og plasserte kula kaldt til siden for VIF-keeper Sacha Buchert.

Vålerenga måtte på ny jakte en utligning og fikk sjansene. Med snaue ti minutter igjen satte Alexander Mathisen ballen i krysstolpen og ut.

Nærmere scoring er det svært vanskelig å komme.

Men i stedet for scoring til vertene, skulle det i stedet bli straffe i andre enden av banen, da Adegbenro ble lagt i bakken av Kjetil Wæhler.

Andre Danielsen satte trygt inn 4-2 fra krittmerket.

Dette klarte aldri Vålerenga å svare på. Dermed måtte Kjetil Rekdal og hans menn se seg slått i kampen om viktige poeng i medaljestriden.

Vålerenga tapte sin fjerde strake kamp.

Se Tippemagasinet her:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=qhmjEFsGvNkIFeKr0HeG4UYa7jiEcZ5z5sgKDTOEONDWAVeNI_GNrdJhXJo6g9IwSfg_bjVb01SYaJBsRpkttnYPrRQy88to&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);
Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken