MOLDE – AALESUND 1–1 (2-2 e.e.o. /4-5 e.str.):

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): For da Anders Lindegaard reddet den første straffen som ble tatt i straffesparkkonkurransen – det skulle vise seg å bli den eneste redningen – sto han minst én meter foran målstreken, etter mye bevegelse på streken.

– Jeg står rett ved siden av linjedommeren – han har én eneste oppgave han skal gjøre, men klarer ikke det, sier Molde-keeperen til Nettavisen.

Bitter Dørum Lillebakk
Og Dørum Lillebakk synes det er bittert at Lindegaard bare får beskjed om å holde seg på streken resten av straffesparkkonkurransen – i stedet for at Jose Mota fikk muligheten til å ta straffen om igjen.

– På resten av straffene sto Lindegaard på streken, og det var fordi linjedommeren ga ham beskjed om det. Lindegaard ba meg holde kjeft og slutte å klage, forteller Molde-keeperen.

– Dette er en regel som finnes, men dommeren bestemmer bare en av 100 ganger at det skal blåses. Enten må regelen praktiseres, ellers så må den tas bort, mener Molde-keeperen, som ikke reddet en eneste straffe.

– Ren bingo
Foruten den første straffen fra Khari Stephenson, var han heller ikke i nærheten på straffene fra Arneng, Herrera, Philips og matchvinner Skiri.

– Det var ren bingo, som vanlig. Jeg er skuffet over at jeg ikke klarte å redde noen av straffene. På den første går ballen under meg – jeg går nesten for mye, og klarer ikke å komme ned på ballen, forklarer Lillebakk.

Molde mente seg også snytt for en straffe, da Jonathan Parr dyttet vekk Mame Biram Diouf på Aalesunds femmeter etter 70 minutter.

– Selvfølgelig var det straffe, sier senegaleseren til Nettavisen.

Aalesunds Diego Silva kunne også fort ha vært utvist – først stemplet han Makthar Thioune i brystkasse, så prøvde han å filme seg til straffespark i situasjonen der Glenn Roberts utlignet til 1–1.

Jose Mota skulle også trolig hatt straffespark da Jonathan Parr felte ham som bakerste mann i andre ekstraomgang.

- Det var kanskje straffe, jeg vet ikke, sier en deppa Mota til Nettavisen om situasjonen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her