Gå til sidens hovedinnhold

Skulle drepe forsvarsministeren

Kvinnen dro frem en pistol og skulle drepe Iraks forsvarsminister. Så brast hun i gråt.

Det mislykkede attentatforsøket fant sted for en uke side i forsvarsminister Hazim al-Shaalan kontor i Bagdad, melder nyhetsbyrået Reuters. Hendelsen ble gjort kjent i en uttalelse fra forsvarsministeren lørdag.

Den 40 år gamle kvinnen kom seg inn på kontoret ved å si at hun ønsket å gi viktig sikkerhetsinformasjon til Shaalan, forteller forsvarsministeren til den panarabiske avisen al Hayat.

Kvinnen overrasket alle ved å dra frem en pistol og rette den mot forsvarsministeren. Hun var bare en meter fra ministeren da hun plutselig kollapset og brast i gråt, skriver avisen.

Den arabiske kvinnen kommer fra Kirkuk, og hennes mann ble nylig arrestert for å ha vært involvert i et bombeangrep i Bagdad.

Kvinnen skal ha innrømmet av en gruppe på 50 kvinner var valgt ut til å utføre terroroperasjoner og attentat i Irak. Kvinnene var gift med menn som var blitt drept eller fengslet i sammenstøt med irakiske sikkerhetsstyrker og amerikanske styrker.

Kvinnene skal ha blitt trent av representanter for eks-president Saddam Husseins regime.

Ifølge al-Shaalan stod en Syria-baserte opprørsgruppe bak drapsforsøket. Gruppen ledes av Mohamed Younes al-Ahmed, et fremstående medlem av det irakiske Baath-partiet. Saddam Husseins halvbror Sabaawi Ibrahim skal også ha vært involvert.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken