Politi i Florida pågrep torsdag Raymond Hunter Geisel (22) etter at han skal ha fortalt klassekamerater at han ville drepe demokratenes presidentkandidat Barack Obama, melder CNN.

Truslene kom kun få dager før Obamas planlagte besøk i Florida.

Skulle kidnappe og drepe Obama
En skriftlig erklæring fra en Secret Service-agent som arbeider med trusler mot nåværende og tidligere presidenter sier at Raymond Hunter Geisel truet med å drepe, kidnappe og påføre Obama store skader.

Da Geisels bil og hotellrom i Miami ble undersøkt fant politiet en 9-mm pistol, ammunisjon, politilignende nødlys, beskyttelsesutstyr, en machete, to beholdere med tåregass, og andre militærgjenstander.

Ville skyte Bush
Mellom 25. og 28. juli skal Geisel ha fortalt flere klassekamerater at han ville drepe Barack Obama.

- Hvis han blir valgt som president, skal jeg drepe ham selv, skal Geisel ha sagt.

Han skal tidligere også ha sagt at han hatet George W. Bush, og ville sette en kule i presidentens hode.

Sikkerhetstrussel
I intervjuer med Secret Service hevdet Geisel at han ikke kunne huske å ha truet Obama og Bush. Dog fortalte han at om han ville drepe Obama, hadde han ganske enkelt benyttet en skarpskytterrifle.

Senere har han avfeid denne kommentaren som en spøk.

Han hevder at posttraumatisk stress har innvirkninger på hukommelsen, og at han tidligere har sjekket seg inn for behandling på en psykiatrisk institusjon.

Geisel skal møte i retten 18. august, og blir holdt i politiets varetekt inntil dette ettersom han er sett på som en sikkerhetstrussel.